Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 19. 14:00

Egy gyorséttermi ebédnél is kevesebbet érnek a lopott TikTok-fiókok

Megvizsgálták, mennyit érnek a lopott fiókok az internetes feketepiacokon.

A különféle közösségi és szórakoztató platformokon készített felhasználói fiókok egyre többször kerülnek fel sötét webes feketepiacok kínálatába, és egyáltalán nem mondhatni, hogy borsos áron. A lopott közösségimédia-fiókok akár már hat dollártól megvásárolhatók, persze jellemzően olyan piactereken keresztül, amelyek nem csak hogy a web nem látható részén találhatók, de meghívó is kell a felületük eléréséhez.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az AtlasVPN január és szeptember közt feltört fiókokat vizsgált friss jelentésében, ami azt mutatja, hogy a legolcsóbban a Reddit-, TikTok- és Pinterest-fiókokhoz lehet hozzáférni, melyek ára átlagosan 6, 8, illetve 9 dollár körül mozog. A legjobban azok járhatnak, akik LinkedIn-profilokat árulnak, a szakmai közösségi oldal egy-egy belépési kombinációjáért akár 45 dollárt is el lehet kérni. A legtöbb kiberbűnöző ömlesztve, csomagban értékesíti a hitelesítő adatokat, így nem ritka, hogy akár ezernyi belépőkódhoz lehet hozzájutni kedvező áron.

A bűnözők egy része a feltört fiókokat kiterjedt botfarmok létrehozására használja fel, és olyan célból él vissza a megszerzett profilokkal, hogy engagementet növeljen a közösségi oldalon. 25 dollárért már akár 1000 újraosztást is lehet vásárolni az ezzel foglalkozó kereskedőktől a Twitter felületén úgy, hogy a fiókok hitelesnek és valódinak tűnnek, 8 dollárért pedig 1000 Facebook-like vásárolható egy-egy oldalra vagy bejegyzésre, pár dollár felárral az is megválasztható egy ilyen szolgáltatásban, hogy milyen nemzetiségű felhasználóktól származzanak a reakciók.

hack_közösségi

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról