:

Szerző: Koi Tamás

2022. október 11. 13:22

Letiltja az Airtageket a feladott csomagoknál a Lufthansa - vagy nem

Kitiltja a járatairól az Apple saját trackereit, az Airtageket a Lufthansa - jelent meg a hír múlt héten több légiközlekedésre szakosodott oldalon. Az értesüléseket a német nemzeti légitársaság azóta cáfolta is, meg nem is, a trackerek ugyanakkor így is borsot törhetnek a légitársaságok orra alá.

A polgári repülés egyes biztonsági intézkedéseit lehet túlzott parának vagy indokolt óvatosságnak tekinteti, ahogy azt az előírást is, hogy a járatok fedélzetén a repülés ideje alatt kevés kivételtől eltekintve tilos elektromágneses és rádiós sugárzást használó eszközt üzemeltetni. Ebbe a körbe tartoznak hosszú-hosszú ideje az okostelefonok, de egyes légitársaságok a feladott csomagok követésére alkalmas trackerek használatát sem nézik jó szemmel.

lufthansa_a330

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Múlt héten több repüléssel foglalkozó szaklap felkapta a hírt, hogy a Lufthansa de facto kitiltotta járatairól az Apple Airtageket, amit aztán a légitársaság szóvivője később cáfolt, egész pontosan úgy módosított, hogy a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) pontosan meghatározza, hogy mely elektronikai eszközöket lehet használni repülés közben, melyeket nem, ezért a döntésnek valójában semmi köze a német légitársasághoz.

Egyes spekulációk szerint az idén nyáron fennállása óta az egyik legnagyobb krízisét átélő légitársaság ugyanakkor valójában csak az elveszett csomagokkal kapcsolatos publikus reklamációkból adódó PR-katasztrófát kívánja elkerülni vagy tompítani a trackerekre vonatkozó szigorúbb szabályozásokkal.

A nyári időszakban elárasztották ugyanis a Twittert azok az utasreklamációk, melyek azt firtatták, hogy az Airtag által küldött helymeghatározásnak köszönhetően pontosan tudják, hol van az elveszett csomagjuk, melyet állításuk szerint a légitársaság sikertelenül próbál megtalálni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 14:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.