Szerző: Hlács Ferenc

2020. december 3. 16:19

AI navigációval turbózza fel magaslégköri internetballonjait a Loon

Az Alphabet-leány gépi tanulással teszi hatékonyabbá a közlekedést a sztratoszférában.

Megerősítéses tanulásra építő navigációs rendszerrel szereli fel magaslégköri internetszóró ballonjait a Google X projektjéből kivált Loon. A Google AI csapatával közösen fejlesztett navigációs rendszert a vállalat már élesítette Kenya fölött lebegő ballonjaiban. A megoldás folyamatos tanulással optimalizálja működését - a Loon szerint rendkívül sikeresen, a mérnökök által tervezett, hagyományos rendszernél ugyanis számottevően hosszabb ideig tudta a tesztidőszakban a kijelölt pozíciók fölött tartani a ballonokat, esetenként összetett manőverek kidolgozásával, mindezt ráadásul jóval alacsonyabb fogyasztás mellett.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Loon csapata által fejlesztett, akár teniszpálya méretűre fúvódó, héliummal töltött ballonok 20 kilométeres magasságba emelkednek, így sem a madarakat, sem pedig a légi forgalmat nem zavarják. A magasból napelemmel operáló eszközök a földről kapott jeleket erősítik és továbbítják az alattuk fekvő régióba, egyenként akár ötezer négyzetkilométert lefedve 4G szolgáltatással. A ballonok Kenyában idén július óta teljesítenek szolgálatot.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 08:08

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.