Szerző: Koi Tamás

2009. március 25. 11:46:35

Elkészült a Windows Home Server második frissítése

A Microsoft elérhetővé tette otthoni szervertermékének, a Windows Home Servernek második kiegészítő-, javítócsomagját. A Windows Home Server (WHS) PowerPack 2 az új funkciók mellett a 2007-ben megjelent, médiafájlok megosztására specializálódott operációs rendszerben korábban felfedezett hibákat is javítja.

[HWSW] A Microsoft elérhetővé tette otthoni szervertermékének, a Windows Home Servernek második kiegészítő-, javítócsomagját. A Windows Home Server (WHS) PowerPack 2 az új funkciók mellett a 2007-ben megjelent, médiafájlok megosztására specializálódott operációs rendszerben korábban felfedezett hibákat is javítja.

Az új javítócsomag, melyet elsőként az MSDN-előfizetők tölthetnek le, elsősorban a külső eszközök (Windows Media Extender) csatlakoztatását könnyíti meg, így ezek a berendezések (például az Xbox360 játékkonzol) mostantól könyvtárszinten érik el a Windows Home Serveren tárolt tartalmakat. A fejlesztők ezzel együtt egyszerűsítették a kliensek csatlakoztatási folyamatát, illetve használhatóbbá, átláthatóbbá varázsolták a távoli elérés funkciót is.

A WHS PowerPack 2 további újítása, hogy a rendszer mostantól támogatja az MPEG4-videók streamelését a Windows Media Connecten keresztül, a fájlok metaadatait (előadó/közreműködők, cím, műfaj stb.) is kiolvassa, rendszerezi. Az operációs rendszer eddig kizárólag az AVI, MPEG-1, MPEG-2, WMV formátumokat ismerte, emellett a Microsoft által fejlesztett, kevéssé elterjedt DVR-MS (Microsoft Digital Video Recording) videókkal boldogult.

A Windows Home Server első javítócsomagja tavaly nyáron jelent meg. A PowerPack 1 nem elsősorban az újdonságok miatt vált kritikus frissítéssé, hanem azért, mert a Microsoft ezzel a javítócsomaggal küszöbölte ki véglegesen azt a súlyos, adatvesztést okozó hibát, mely miatt az operációs rendszer teljes állománykezelési rendszerét újra kellett írni. A probléma súlyát jól érzékeltette, hogy a programozóknak több mint fél évükbe telt a javítás elkészítése.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 16:49

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

2

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.