Szerző: Koi Tamás

2009. február 24. 15:58

Virtuálizációs réteg böngészőknek az új ZoneAlarm internetbiztonsági csomagban

Új, komplexebb internetbiztonsági csomaggal jelentkezett a ZoneAlarm szoftvereket jegyző Check Point. A ZoneAlarm Extreme Security a cég egy tavaly megjelent újdonságát, a ZoneAlarm ForceField nevű böngészővirtualizációs technológiát integrálja a már meglévő komponensek (antivírus, tűzfal, üzenetszűrő stb.) mellé.

[HWSW] Új, komplexebb internetbiztonsági csomaggal jelentkezett a ZoneAlarm szoftvereket jegyző Check Point. A ZoneAlarm Extreme Security a cég egy tavaly megjelent újdonságát, a ZoneAlarm ForceField nevű böngészővirtualizációs technológiát integrálja a már meglévő komponensek (antivírus, tűzfal, üzenetszűrő stb.) mellé.

A Force Field lényege, hogy egy virtuális felhasználót hoz létre az internetböngésző számára, amelyet a böngésző bezárásakor egyből ki is töröl, így az esetlegesen átjutott támadások által végrehajtott módosítások is törlődnek, mivel azok csak egy virtuális fájlrendszert érintenek. A Force Field működése hasonló a Vistán futó Internet Explorer 7-hez, amely szintén virtualizációs technológiát használ a támadások elhárítására. A Zone Labs azonban ennél jóval többet nyújt, ugyanis a böngészőt az operációs rendszer felől is védi, így a már esetlege korábban feltelepült kártevők (pl. keyloggerek) sem képesek megszerezni a felhasználó adatait.

A komponens teljesen transzparens, a felhasználónak nem szükséges megváltoztatnia böngészési szokásait, ugyanúgy használhatja az Internet Explorert, Firefoxot, Operát vagy más browsert mint korábban. A Force Field "privát böngésző" funkciója képes eltüntetni az összes nyomot a felhasználók után, mintha soha nem is használta volna a PC-t.

A Check Point az Extreme Security mellett új verziót adott ki a ZoneAlarm Internet Security Suite, ZoneAlarm Pro és ZoneAlarm Antivirus biztonsági szoftverekből is. Az Extreme Security a Force Field mellett más újdonságokat is tartalmaz, így a csomag új része többek közt egy online adatmentő-szolgáltatás, valamint egy a rendszer állapotát felmérő és javítási tippeket adó diagnosztikai alkalmazás is. A biztonsági alkalmazáscsomag három kliensre érvényes licence 70 dollárba kerül.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról