Szerző: Habók Lilla

2022. március 3. 10:25

Tovább bővül a Netflix játékbirodalma

A Next Games felvásárlását követően sorra érkezhetnek majd a Netflix sorozataihoz kapcsolódó további játékok a cég mobiljáték-platformjára.

Bejelentette a Netflix a finn Next Games mobiljátékfejlesztő cég felvásárlását, hogy a videós portfóliója mellett a mobiljáték-platformját is további címekkel bővítse. A streaming cég játékai az előfizetők számára ingyenesen és hirdetések nélkül elérhetőek. A játékkatalógus tartalmát ezidáig főleg külsős partnerek adták, többek közt pont a Next Games. A felvásárlás célpontjában álló cég készített játékot például a Stranger Things és a The Walking Dead sorozatokhoz.

A Next Game 2020-ban 27,2 millió dolláros bevétellel rendelkezett, amelynek 95 százalékát a játékon belüli vásárlások jelentették. A finn cég különböző franchise-okhoz készített játékokat, többek közt mozifilmekhez, televíziós sorozatokhoz és könyvekhez. A jövőben várhatóan kevésbé az egyéb játékokon lesz a hangsúly, hanem a csapat teljes egészében a Netflix tartalmait erősítő játékokon fog dolgozni, hogy ezzel is támogassa a videostreaming cég ökoszisztémáját.

netflix_nextgames
A Stranger Things: Puzzle Tales játékot a Next Games fejlesztette 

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Az akvizíció 2022. második negyedévében zárulhat, mikorra a Netflix pályázati ajánlatot tesz a Next Games összes kibocsátott és forgalomban lévő részvényének megvásárlására. Az ajánlat keretében a viseostreaming cég részvényenként 2,1 eurót fizet, amelynek összértéke 65 millió eurónak felel meg. A Next Games igazgatótanácsa javasolja részvényeseinek, hogy fogadják el az ajánlatot, amely egyébként több mint duplája a bejelentés előtti 0,93 eurós részvényárnak.

A Netflix nagy erőkkel dolgozik mobiljáték-platformján, és hogy ezáltal az előfizetőinek többet nyújtson a versenytársakkal szemben. Tavaly a Night School Studio indie fejlesztőcéget vásárolta fel a vállalat, amellyel megalapozta saját játékplatformának elindítását. A Netflix tartalomstratégiájának része most már a saját filmek és sorozatok forgatása mellett a játékok fejlesztése is, ezért vált szükségessé egy újabb házon belüli játékfejlesztő csapat.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról