:

Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 29. 10:45

Játékfejlesztőt vásárolt a Netflix

Komolyan számol a videojáték-iparban rejlő lehetőségekkel a Netflix, legalábbis a korábbi, elejtett nyilatkozatok után most már egész konkrét stratégiai lépéseket tesz a cég annak érdekében, hogy új területek meghódításával különböztesse meg magát a többi videostreaming-szolgáltatótól.

A videostreaming-piac globális vezetője, a Netflix új vizekre evez - a cég a videojáték-iparban is megméretteti magát, amit a korábbi, kósza nyilatkozatokat és kisebb szárnypróbálgatásokat követően határozottabb lépésekkel bizonyít. A vállalat kedden bejelentette, hogy felvásárolja a Night School Studio nevű indie fejlesztőcéget, mely korábban leginkább az Oxenfree nevű, tini-thriller játékkal vált ismertté.

A Netflix a felvásárlással egyben azt is határozottan jelezte a piacnak, hogy nem kívánja jelenlétét pusztán a mobiljátékok szegmensére korlátozni, a Night School Studio ugyanis multiplatformos fejlesztő, játékaival PC-n, valamint PlayStation, Xbox és Nintendo konzolokon egyaránt lehet találkozni.

oxenfree
jelenet az oxenfree-ből

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A felvásárlást bejelentő közleményében a cég leszögezte, hogy a Netflixen keresztül a jövőben elérhető, különféle műfajú és különböző platformra fejlesztett videojátékok éppúgy a Netflix előfizetés részeként lesznek elérhetők, mint a cég klasszikus streaming video tartalmai. 

A társaság legutóbb a második negyedéves üzleti eredmények ismertetését követő konferenciahíváson tett említést arról, hogy a videojáték-ipar felé nyit a jövőben. A cég vezetése akkor úgy nyilatkozott, hogy az új irány ahhoz hasonló tartalomstratégiai változás, mint amikor a cég elkezdett saját filmeket és sorozatokat forgatni - az eredeti tartalmakra azóta a Netflix súlyos dollár tízmilliárdokat költött.

A vállalat ugyanakkor a filmes tartalmak esetében egyre intenzívebb versenyre kényszerül az olyan, feltörekvő konkurensekkel szemben, mint a Disney+ vagy az HBO Max, a cég ebben a küzdelemben próbál új fegyverhez nyúlni most a játékipari terjeszkedéssel.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról