Szerző: Koi Tamás

2021. november 8. 13:55

iOS-re is jönnek a Netflix-játékok, kicsit másképp

Android után iOS-en is elérhetővé válnak a Netflix mobiljátékai a streaming platform előfizetői számár, de nem teljesen úgy, mint a rivális rendszeren.

A Netflix korábbi bejelentésének megfelelően rövidesen iOS platformon is elérhetővé válnak majd a világ legnagyobb videostreaming-szolgáltatójának mobiljátékai, a cég ugyanakkor nem hivatalos információk szerint kénytelen volt komoly kompromisszumot kötni annak érdekében, hogy elérje az Apple okostelefonjainak felhasználói táborát.

A Bloomberg tudósítása szerint míg Android platformon a streamingszolgáltató játékai a Netflix applikáción keresztül érhetők el és tölthetők le, addig az App Store szigorú irányelvei nem teszik lehetővé, hogy hasonló módon épüljön fel a tartalomdisztribúció iOS platformon.

netflix_games_2

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Mindez azt jelenti, hogy a jövőben a Netflix játékait nem lehet majd sem letölteni sem közvetlenül játszani a cég kliensalkalmazásából, így az app csak a játék elindítására lesz majd alkalmas, illetve a szoftvereket továbbra is az App Store-on keresztül lehet majd letölteni - mint minden más mobiljátékot iOS-platformra. 

A lap szakértője hozzáteszi, a fenti körülmények távolról sem tekinthetők ideálisnak egy komoly ambíciókkal rendelkező játékos platform számára, így ha az Apple nem tesz kivételt a Netflix-szel, akkor a szolgáltatónak jó eséllyel az marad az egyetlen járható út, hogy játékplatformját a felhőbe költözteti.

A streamingszolgáltató a platform elindításával kapcsolatos terveit illetően korábban azt közölte, hogy a jövőben minden játékost el kíván majd érni, függetlenül attól, hogy az illető mely műfajokat részesíti előnyben, így a jelenlegi, egyszerűbb felépítésű mobiljátékok után mélyebb vizekre is kievez majd a társaság, mely a továbbiakban is reklámmentes játékokat ígér a megszokott havi díjért cserébe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.