Szerző: Koi Tamás

2021. november 8. 13:55

iOS-re is jönnek a Netflix-játékok, kicsit másképp

Android után iOS-en is elérhetővé válnak a Netflix mobiljátékai a streaming platform előfizetői számár, de nem teljesen úgy, mint a rivális rendszeren.

A Netflix korábbi bejelentésének megfelelően rövidesen iOS platformon is elérhetővé válnak majd a világ legnagyobb videostreaming-szolgáltatójának mobiljátékai, a cég ugyanakkor nem hivatalos információk szerint kénytelen volt komoly kompromisszumot kötni annak érdekében, hogy elérje az Apple okostelefonjainak felhasználói táborát.

A Bloomberg tudósítása szerint míg Android platformon a streamingszolgáltató játékai a Netflix applikáción keresztül érhetők el és tölthetők le, addig az App Store szigorú irányelvei nem teszik lehetővé, hogy hasonló módon épüljön fel a tartalomdisztribúció iOS platformon.

netflix_games_2

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindez azt jelenti, hogy a jövőben a Netflix játékait nem lehet majd sem letölteni sem közvetlenül játszani a cég kliensalkalmazásából, így az app csak a játék elindítására lesz majd alkalmas, illetve a szoftvereket továbbra is az App Store-on keresztül lehet majd letölteni - mint minden más mobiljátékot iOS-platformra. 

A lap szakértője hozzáteszi, a fenti körülmények távolról sem tekinthetők ideálisnak egy komoly ambíciókkal rendelkező játékos platform számára, így ha az Apple nem tesz kivételt a Netflix-szel, akkor a szolgáltatónak jó eséllyel az marad az egyetlen járható út, hogy játékplatformját a felhőbe költözteti.

A streamingszolgáltató a platform elindításával kapcsolatos terveit illetően korábban azt közölte, hogy a jövőben minden játékost el kíván majd érni, függetlenül attól, hogy az illető mely műfajokat részesíti előnyben, így a jelenlegi, egyszerűbb felépítésű mobiljátékok után mélyebb vizekre is kievez majd a társaság, mely a továbbiakban is reklámmentes játékokat ígér a megszokott havi díjért cserébe.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról