Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 23. 10:01

10 milliárd dollárért lehet a Microsofté a Discord

Iparági források szerint a Discord előrehaladott tárgyalásokat folytat egy lehetséges felvásárlásról.

Potenciális felvásárlásról tárgyal a Discorddal a Microsoft, a Bloomberg forrásai szerint - ha a feleknek sikerülhet nyélbe ütni az üzletet, a játékosokat célzó chatalkalmazás több mint 10 milliárd dollárért kerülhet a redmondi óriás birtokába.

A lap szerint a Disord több érdeklődővel is tárgyal egy lehetséges akvizícióról, a Microsoftnak ugyanakkor egyre terebélyesebb videójátékos üzletágához ideális kiegészítő lenne a játékosok körében kiemelten népszerű csevegőplatform. Ráadásul a cég a Discord prémium szolgáltatását, a többek között nagyobb fájlfeltöltéseket, többféle emotikont és nagyobb felbontású képernyőmegosztást kínáló Nitrót Game Pass előfizetésébe is beépíthetné.

A Microsoft tavaly már több közösségi alkalmazást is kiszemelt magának, a legismertebb felvásárlási próbálkozása egyértelműen a TikTokra irányult, végül azonban a cég kiszállt az alkalmazásért folyó, az Egyesült Államok és Kína gazdasági csatározása által tüzelt felvásárlási versenyből - amely a kezdeti lendület és az app tiltására vonatkozó fenyegetések dacára mára jégre is került. Emellett mint idén februárban kiderült, a Microsoft a Pinteresttel is többször tárgyalóasztalhoz ült egy esetleges akvizíció kapcsán. A cég persze a játékok piacán sem tétlenkedik - elég a Bethesda Softwork anyacége, a ZeniMax 7,5 milliárd dolláros tavalyi bekebelezésére gondolni.

discordill

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x)

Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x) Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

A több mint 140 millió havi aktív felhasználót sorakoztató Discordért nem a redmondiak szálltak egyedül versenybe, ugyanakkor a céget a Venturebeat forrásai is potenciális felvásárlóként emlegetik - ráadásul a lap szerint a Discord már az akvizíció kapcsán az egyik féllel exkluzív tárgylásokba kezdett, ami előrehaladott állapotú egyeztetésekre utalhat. A Bloomberg szerint egyébként korábban már az Amazon és az Epic Games is tárgyalóasztalhoz ült a céggel egy lehetséges akvizíció kapcsán.

A Discordot tavaly szeptemberben egy 100 millió dolláros befektetési kör után 7 milliárd dollárra értékelték - noha a cég egyelőre még nem nyereséges, tavalyi bevétele 130 millió dollár volt.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról