Szerző: Hlács Ferenc

2020. február 18. 11:00

Elérhető Androidon a Microsoft összegyúrt Office appja

Stabil verzióban is elrajtolt az Office Mobile, igaz egyelőre csak a Google platformján.

Elrajtolt a Microsoft összevont mobilos Office alkalmazásának első, stabil verziója Androidon: a vállalat már tavaly novemberben, Ignite konferenciáján beharangozta az appot, az ugyanakkor egészen idáig csak tesztüzemben, az Office Insider program résztvevői számára volt elérhető.

Az egyszerűen Office Mobile névre keresztelt alkalmazás a cég Word, Excel és PowerPoint szoftvereinek főbb funkcióit kombinálja azon felhasználók számára, akiknek nem feltétlenül van szükségük a fenti trió képességeinek teljes skálájára. Az alkalmazással létrehozhatók, olvashatók és szerkeszthetők a fenti dokumentumtípusok, valamint egy sor további funkcióval is kiegészül.

1:09
 

Introducing the Office mobile app

Még több videó

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az alkalmazás lehetőséget kínál képek, dokumentumok szkennelésére a telefon kamerájával, amelyeken a szöveg felismerésére is képes, beleértve a táblázatokat is, sőt QR kódokat is beolvashatunk vele. A megoldással PDF-ek is olvashatók és alá is írhatók, illetve gyors jegyzeteket is készíthetünk vele, amelyek a Windows 10-es Sticky Notes alkalmazással is szinkronizálhatók.

Az egyesített mobilos Office appot tehát már bárki ingyenesen letöltheti a Google Play Store-ból - de mellette természetesen a cég önálló mobilos irodai alkalmazásai is elérhetők maradnak az Office 365 előfizetők számára. Azt egyelőre nem tudni, iOS-en mikor várható a stabil Office Mobile érkezése. Az Android Police szerint továbbá egyelőre a táblagépek támogatása sem száz százalékos (és a Chromebookoké sem) - a nagykijelzős optimalizáció úgy tűnik még hátravan, ugyanakkor miután a Microsoft dedikált mobilos Office alkalmazásai gond nélkül működnek a nagyobb megjelenítőkön, vélhetően itt sem kell sokat várni a méretesebb képátlóhoz szabott UI-ra.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról