:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 10. 12:00

Generatív videószerkesztővel bővül a Google Workspace

A videók létrehozására és közös szerkesztésére szolgáló generatív AI-eszköz, a Google Vids a Dokumentumok, Táblázatok és Diák mellé érkezik, egyelőre szűkebb kör, majd a Gemini for Google Workspace ügyfelek számára.

A Google a Cloud Next 2024 eseményen jelentette be a Workspace csomagot bővítő új Vids (Videók) szolgáltatást, ami a cég fogalmazásában szerkesztőasszisztensként segíti a felhasználókat a videózásban, írásban, gyártásban és szerkesztésben. (Az eszköz nem összetévesztendő a már YouTube felvásárlása előtt is létező Google Video szolgáltatással.)

A Videók lila dokumentumikonja a Dokumentumok, a Táblázatok és a Diák mellett kap helyett egy lejátszási gomb grafikájával. A bevált módon egy egyszerű kezelőfelülettel ellátott webes szerkesztőről van szó, ami megosztható és közösen szerkeszthető más együttműködőkkel. Teljesértékű videószerkesztő helyett inkább egy továbbfejlesztett Diáknak tűnik, ami a cég kommunikációja szerint a szervezeteken belüli információátadást segíti, például csapatösszefoglalók, bejelentések, oktatótekercsek előállításával.

01:27
 

Introducing Google Vids

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A generálásban az AI segít: a Vids megnyitásakor promptokkal kell megadni, hogy pontosan mit szeretnénk, milyen célcsoportnak és milyen hosszúságban, a felhasználni kívánt, Google Drive-ban tárolt dokumentumok szintén hozzárendelhetők az anyag előállításához. Ezután a Vids létrehoz egy szerkeszthető, átrendezhető storyboardot, következő lépésként pedig a videó stílusát lehet kiválasztani.

Utána állítja össze az AI az első piszkozatot a stockvideókkal, képekkel és háttérzenével, a médiatár több millió stockanyagot tartalmaz. A felhasználó a Recording Studio segítségével készíthet alámondást hangrögzítéssel.

A Google Vids-szel júniusban kezdhetnek kísérletezni a Workspace Labs program résztvevői. A Google a kezdeti, szűk körű bevezetés után kapott visszajelzések alapján fogja mérlegelni, hogy a Vids elérhetővé válik-e később szélesebb körben is a nem Workspace-es vállalati ügyfelek számára, és hogy milyen Gemini for Google Workspace csomagok tartalmazzák majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 21:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.