:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. november 3. 09:55

Még az idén jön az új Winamp mobilalkalmazás

Az év eleje óta bétában elérhető zeneszolgáltatás stabil kiadása még az idén utat talál magának Android és iOS platformra.

Még az év végéig befut Androidra és iOS-re is a Winamp modernkori változata, a Winamp Player mobilos kiadása – jelentette a Llama Group a befektetőknek. A közlemény ugyanakkor pontos megjelenési dátumot nem említ azon túl, hogy még idén le lehet majd tölteni az appot, és még azt sem tudni, hogy milyen plusz funkciókat kínál majd az okostelefonokra készített változat az asztali lejátszóhoz képest.

Tehát egyelőre nem tudni, hogy lehetséges lesz-e például az eszközön tárolt helyi hangfájlok lejátszása a kliensen keresztül, ahogy arra a lejátszó elődje lehetőséget adott, de eddig nem bíztatóak a jelek ezzel kapcsolatban. A nyelvi elérhetőséggel kapcsolatban újdonság, hogy idén spanyolul és franciául is elérhető lesz a szolgáltatás, ami segíti a platformot a szélesebb közönség elérésében.

A zenelejátszó régóta készülő iterációjáról márciusban hullt le a lepel, a weben player.winamp.com címen elérhető új Winamp azonban már egy teljesen átgondolt termék, újratervezett felülettel, ráadásul egy webes lejátszóról van szó, ami elég nagy ugrás az eredetileg asztali alkalmazásként létező Winamphoz képest.

winamp-new

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az olyan alapfunkciók mellett, mint a zenelejátszás, a podcastok és rádióállomások böngészése, a fő újdonság, ahogy a szolgáltatás közelebb próbálja hozni a tartalomkészítőket a felhasználókhoz különféle előfizetéses támogatással és exkluzív tartalmakkal. A megközelítés inkább a Spotify-hoz vagy az Apple Music-hoz hasonlít, de a felhasználó ahelyett, hogy előfizetne a szolgáltatásra és ezáltal hozzáférhetne a cég teljes dalkönyvtárához, egyenként kell előfizessen egyes előadókra, ezzel támogatva őket.

A webalapú lejátszó használatához szükséges egy felhasználói fiók létrehozása, utána szembesülhetnek a netezők rögtön az első felismeréssel, hogy a lejátszó nem támogatja a helyi zenei könyvtárak vagy audiofájlok online fiókba való integrálását. A hallgatható tartalmak kínálatát lényegében a zenéjüket népszerűsíteni kívánó, a programba jelentkezett előadók zenéi, illetve podcastok és rádióállomások streamjei jelentik. Az egyelőre még szűkös kínálat mellett a kezelőfelület sem a legcélszerűbb, kevés szűrési lehetőség miatt nehéz a különböző listák közti eligazodás és felfedezés.

A Lllama Group friss bejelentésében hozzátette, hogy a Winamp Playeren belül készítők számára elérhető Creators programban eddig 17 ezer előadó vesz részt, a cél pedig, hogy a jövő év végéig 100 000 alkotó csatlakozzon a platformhoz. A cég szerint a művészeknek már nem elég a streaming, új piacterekre és lehetőségekre van szükségük, ennek fényében a hallgatók olyan extrákat vásárolhatnak tőlük, mint például korai hozzáférési lehetőséget a jövőben megjelenő dalokhoz, vagy akár NFT-ket. Természetesen a Winamp részesedést von le magának, az előfizetések 15 százalékán felül évente 55 dolláros díjat kér el a művészektől az első év után évente. Ez lényegesebben magasabb, mint a Patreon által lefölözött 8 százalék, ami ráadásul nem számít fel éves használati díjat sem.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 23:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.