:

Szerző: Koi Tamás

2022. október 12. 10:30

Több ezer dolgozójától válhat meg az Intel

Újabb áldozatokat követel a PC-piac befékeződése: kiszivárgott hírek szerint komoly elbocsátási hullám jöhet a legnagyobb amerikai processzorgyártónál, az Intelnél.

Jelentős költségcsökkentési intézkedésekre készül az év hátralévő időszakában az Intel, válaszul a PC-piac globális befékeződésére - írja riportjában a Bloomberg. A lap meg nem nevezett belsős forrásai szerint a marketing és sales részlegeken dolgozók 20%-át tervezi elküldeni a cég, ami óvatos becslések szerint is több ezer munkavállaló elbocsátásával járhat.

A processzorgyártó a konkrét intézkedéseket a várakozások szerint a hónap végén, a negyedéves üzleti jelentést követő szokásos tájékoztatón fogja majd ismertetni (erre október 27-én kerül majd sor).

people_inside

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cég idén júliusban, az előző üzleti periódus teljesítményének ismertetése során a várható éves árbevételt 79 milliárdról 67 milliárd dollárra korrigálta, miután a PC-piac a pandémia után jelentősen vesztett lendületéből, a kialakuló globális gazdasági válság pedig tovább fékezte az eladásokat.

Az Intel egyike azon gyártóknak, melyek a járvány idején fennállásuk legnagyobb horderejű beruházásaikba fogtak bele, így a cég csak az elmúlt két évben több tízmilliárd dollár értékű gyárépítéseket és fejlesztéseket jelentett be - részben állami dotáció segítségével.

A vállalat ezzel párhuzamosan a tavalyi évben számottevően bővítette a dolgozói létszámot is, a felvevőpiac csökkenésére válaszul ugyanakkor most kénytelen jelentősen visszavágni a költségein.

A jelenleg mintegy 114 ezer főt foglalkoztató társaság nem kívánta kommentálni a Bloomberg értesüléseit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.