Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 19. 11:48

Több komoly kérője is lehet a Vodafone tornyainak

Nem hivatalos információk szerint aktívan keresi a kérőket toronycége számára a Vodafone Csoport. A Vantage Towers részvénycsomagjának értékesítése a cégcsoport egyik legjelentősebb bevételforrása lehet, összhangban a kiszervezés eredeti céljával.

Több, jelentős pénzügyi befektető is élénken érdeklődik a Vodafone Csoporthoz tartozó toronycég, a Vantage Towers többségi tulajdonrésze iránt, a távközlési multi több potenciális kérővel is egyeztet a részletekről - írja bennfentes forrásaira hivatkozva a Bloomberg

A lap úgy tudja, eddig a KKR & Co. és a Global Infrastructure Partners, valamint a svéd EQT AB neve merült fel a lehetséges befektetők körében, akik többségi tulajdonrészt szeretnének a társaságban. Az ugyanakkor a források szerint egyelőre nem eldöntött tény, hogy a Vodafone Csoport a jelenlegi mintegy 82%-os részesedésének mekkora hányadától válna meg.

cell_tower2

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

A Frankfurti Értéktőzsdén jegyzett Vantage Towers jelenlegi piaci értéke meghaladja a 13,4 milliárd eurót, ami a cég tavaly márciusi tőzsdei bevezetése óta nagyjából 11%-os növekedésnek felel meg. Mindez egyben azt is jelzi, hogy a távközlési piacon a passzív és/vagy aktív infrastruktúra-elemekkel rendelkező toronycégek egyre kedveltebbek befektetői körökben elsősorban a stabil hozamszinteknek köszönhetően.

Az infrastruktúra-cégek piacán ennek megfelelően az utóbbi időszakban jelentős mozgások voltak tapasztalhatók, legutóbb éppen a Vodafone Csoport első számú riválisa, a Deutsche Telekom jelentette be, hogy értékesíti saját toronycégének, a GD Towersnek az 51%-át. Ez az üzletrész szintén egy privátbefektetői konzorcium kezébe került, 17,5 milliárd euróért cserébe.

A nagyjából 40 ezer helyszínnel rendelkező GD Towershez képest a Vantage Towers lényegesen több, körülbelül 82 ezer, egykor a Vodafone hálózatát képező torony felett diszponál, ebből Magyarországon is üzemel mintegy 2100 torony, melyeken átlagosan 1,52 bérlő osztozik (ezek közül ugyanakkor egy stabilan a Vodafone Magyarország).

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

2

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.