Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 19. 11:48

Több komoly kérője is lehet a Vodafone tornyainak

Nem hivatalos információk szerint aktívan keresi a kérőket toronycége számára a Vodafone Csoport. A Vantage Towers részvénycsomagjának értékesítése a cégcsoport egyik legjelentősebb bevételforrása lehet, összhangban a kiszervezés eredeti céljával.

Több, jelentős pénzügyi befektető is élénken érdeklődik a Vodafone Csoporthoz tartozó toronycég, a Vantage Towers többségi tulajdonrésze iránt, a távközlési multi több potenciális kérővel is egyeztet a részletekről - írja bennfentes forrásaira hivatkozva a Bloomberg

A lap úgy tudja, eddig a KKR & Co. és a Global Infrastructure Partners, valamint a svéd EQT AB neve merült fel a lehetséges befektetők körében, akik többségi tulajdonrészt szeretnének a társaságban. Az ugyanakkor a források szerint egyelőre nem eldöntött tény, hogy a Vodafone Csoport a jelenlegi mintegy 82%-os részesedésének mekkora hányadától válna meg.

cell_tower2

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Frankfurti Értéktőzsdén jegyzett Vantage Towers jelenlegi piaci értéke meghaladja a 13,4 milliárd eurót, ami a cég tavaly márciusi tőzsdei bevezetése óta nagyjából 11%-os növekedésnek felel meg. Mindez egyben azt is jelzi, hogy a távközlési piacon a passzív és/vagy aktív infrastruktúra-elemekkel rendelkező toronycégek egyre kedveltebbek befektetői körökben elsősorban a stabil hozamszinteknek köszönhetően.

Az infrastruktúra-cégek piacán ennek megfelelően az utóbbi időszakban jelentős mozgások voltak tapasztalhatók, legutóbb éppen a Vodafone Csoport első számú riválisa, a Deutsche Telekom jelentette be, hogy értékesíti saját toronycégének, a GD Towersnek az 51%-át. Ez az üzletrész szintén egy privátbefektetői konzorcium kezébe került, 17,5 milliárd euróért cserébe.

A nagyjából 40 ezer helyszínnel rendelkező GD Towershez képest a Vantage Towers lényegesen több, körülbelül 82 ezer, egykor a Vodafone hálózatát képező torony felett diszponál, ebből Magyarországon is üzemel mintegy 2100 torony, melyeken átlagosan 1,52 bérlő osztozik (ezek közül ugyanakkor egy stabilan a Vodafone Magyarország).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról