Szerző: Koi Tamás

2021. március 2. 13:05

Partnerséget kötött az AH és a Vodafone toronycége

Hosszútávú megállapodást kötött egymással a Vodafone-ból tavaly ősszel kivált infrastruktúra-toronycég, a Vantage Towers és az állami tulajdonú Antenna Hungária.

Hosszútávú partnerségre lépett a Vantage Towers és az Antenna Hungária. A témában kiadott sajtóközleményből kiderül, hogy a vállalat nem először működik együtt az Antenna Hungáriával – a bázisállomások hatékony kihasználását már korábban megkezdték 39 betelepüléssel.

A mostani együttműködés lehetővé teszi az Antenna Hungária számára a Vantage Towers tornyain hírközlési szolgáltatásaihoz szükséges híradástechnikai konténerek, beltéri és kisegítő berendezések, parabola és rádióantennák, valamint az ezekhez kapcsolódó kábelek és egyéb eszközök elhelyezését és beüzemelését.

tower_climb

Az ügylet érdekessége, hogy az Antenna Hungária - saját, meglévő infrastruktúrája mellett - 25%-os résztulajdonosa egy másik toronycégnek, a CETIN  Hungary Zrt-nek, mely tavaly év közepén vált ki jogutódlással a Telenor Magyarországból.

Ez a cég a Vantage Towershez hasonló üzleti modellel kínál különböző szolgáltatásokat más távközlési vállalatoknak, azzal a lényeges különbséggel, hogy a CETIN a passzív infrastruktúra-elemek mellett aktívhálózati  komponensek felett is rendelkezik.

A Vantage Towers egyébként Magyarországon a második legnagyobb piaci szereplő, a cég weboldalán található információk szerint nagyjából 2000 állomás passzív elemei felett rendelkezik, melyeknél a betelepülési arány átlagosan 1,4x-es.

a címlapról

váltságdíj

12

Hackerek zsarolják az Apple-t

2021. április 22. 09:50

A cég gyártópartnerétől több tervrajzot is elloptak, a Quanta nem fizet, most az Apple-t zsarolják.