Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 7. 13:36

360 fokos zsanérral jöhet a következő Galaxy Z Fold

Iparági pletykák szerint a Samsung Galaxy Z Fold S névre hallgató eszköz olcsóbb és hajlékonyabb is lesz az elődöknél.

Alig mutatkozott be a Samsung legújabb hajtogatható okostelefonja, a Galaxy Z Fold2, máris felröppentek a pletykák a gyártó következő, hajlékony kijelzővel szerelt modellje kapcsán. A Fold Universe forrásai szerint a Galaxy Z Fold S névre hallgató új kiadás valamikor a következő év folyamán mutatkozik be, és új, 360 fokos zsanérrendszert kap, hasonlóan a Microsofttól ismert, kétkijelzős Surface Duóhoz - persze belső oldalán továbbra is megtartva az összefüggő, hajlítható OLED panelt.

Külsőre a Galaxy Z Fold S az értesülések szerint megtartja majd a jelenleg is ismert alapvető felépítést, azaz méretes belső kijelzője mellett fedlapi, hagyományos panelt is kap majd - amely a 360 fokos zsanérnak hála már "belülre" is kerülhet, a telefont "sátor" üzemmódban használva. A kialakítás az ugyancsak hajtogatható Huawei Mate X-re hajaz, noha utóbbinál a hajlékony kijelző fixen kívül helyezkedik el.

sgfz204

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A rugalmasabb használatot lehetővé tevő zsanér komoly előrelépést jelenthet a szériának - persze ehhez a Samsungnak a 360 fokos hajlításhoz használt összetettebb mechanika megfelelő strapabíróságáról és védelméről is gondosodnia kell, ami ahogy azt az első Fold döcögős rajtjánál láthattuk, nem egyszerű feladat.

Nem az új zsanérrendszer lehet ugyanakkor a legerősebb ütőkártya a Z Fold S kezében, az ugyanis, ha pletykák beigazolódnak, a Fold széria csillagászati árazásánál jóval olcsóbban lesz elérhető. Ezért cserébe a gyártó persze jó eséllyel farag majd valamicskét a hardver többi részén, nem lenne meglepő ha csúcslapka helyett felső-középszintű processzorral, illetve szerényebb kamerákkal kellene beérni az eszközön, ha azonban a pletykák igaznak bizonyulnak, a Z Fold S fontos lépés lehet a hajlítható kijelzők eljuttatásában felhasználók szélesebb tömegei felé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról