Szerző: Hlács Ferenc

2020. március 24. 15:15

Éles a Hack the Crisis Hungary weboldala!

Segíts te is megoldást találni a COVID-19 járvány okozta krízishelyzet problémáira!

HIRDETÉS

Élesedett a Hack the Crisis Hungary weboldala! Amint arról a napokban már beszámoltunk, az Észtországból indult Hack The Crisis kezdeményezés mintájára itthon is csatasorba állnak a fejlesztők, hogy 48 órás, össznemzeti hackathon és ötletbörze keretei között segítsenek a COVID-19 krízis frontvonalában dolgozóknak, a nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak, közösségeknek és oktatási intézményeknek. A kezdeményezéshez azóta már több mint 30 ország csatlakozott.

Magyarországon az online rendezvény időpontja április 3-5., és a krízishelyzet enyhítése mellett fontos célja, hogy megmutassa mekkora potenciált jelentek Magyarország számára itt dolgozó fejlesztők és informatikai szakemberek, milyen menő dolog fejlesztőnek lenni - és a válság közepette is digitális gyorsítópályára állítani az országot!

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Ahogy már korábban kitértünk rá, az esemény négy fő projekt köré épül, ezek a frontvonalban dolgozó kórházi dolgozók munkáját, illetve a járvány lassítását segítő megoldások, a társadalmi érintkezés minimalizálásával elszigetelődő közösségeket célzó ötletek, a kibontakozó gazdasági válság orvoslására szánt fejlesztések, illetve a távoli, digitális oktatást segítő eszközök létrehozása.

Mindezekről részletesen a Hack the Crisis Hungary weboldalán lehet tájékozódni, ahova folyamatosan kerülnek fel az új információk az eseményről. Rengeteg megkeresést és támogatást kaptunk a bejelentés óta, cégektől, önkormányzatoktól, szervezetektől, sőt a legmagasabb önkormányzati szintről olyan lehetséges projekteket is megszellőztettek, amire békeidőben is csettintenénk - már csak rajtatok a sor!

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 19. 12:11

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.