Szerző: Hlács Ferenc

2020. március 20. 12:29

Hack The Crisis - Hadrendbe állítjuk a magyar fejlesztőket!

48 órás online hackathonon segíthettek a COVID-19 krízis frontvonalában dolgozóknak, a nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak, közösségeknek és oktatási intézményeknek!

Hamarosan a magyar fejlesztők is segíthetnek a COVID-19 járvány okozta krízishelyzet elhárításában: Magyarország 13. országként csatlakozik az Észtországból indult Hack The Crisis kezdeményezéshez, amelyben a résztvevők egy 48 órás, online hackathon keretei között szállíthatnak gyors informatikai megoldásokat a frontvonalban szolgáló szakemberek és szervezetek, valamint a civilek és a közösségek, illetve az oktatási intézmények számára.

A hazánkban idén április 3-5 között megrendezett online Hack The Crisis Hungary hackathonban négy kategóriában indulhatnak majd a fejlesztők, ezek a "Ments életeket!", "Ments meg közösségeket!", "Ments meg vállalkozásokat!" és a "Mentsd meg az oktatást!". Az immár több mint egy tucat országra kiterjedő kezdeményezés remek lehetőséget kínál a hazai fejlesztőknek, hogy azzal segítsenek a jelenlegi kritikus helyzet enyhítésén, amiben a legjobbak, és gyorsan, hatékony eszközöket adhassanak a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetben lévő közösségek, szervezetek kezébe.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A hackathonnak továbbá fontos célja, hogy azzal megmutassuk mekkora potenciált jelentek Magyarország számára itt dolgozó fejlesztők és informatikai szakemberek, milyen menő dolog fejlesztőnek lenni - és a válság közepette is digitális gyorsítópályára állítani az országot!

A 48 órás Hack The Crisis Hungary online hackathon tehát április 3-án áll rajthoz, szigorúan online formátumban. A hackathon weboldala is elindult, ahol folyamatosan frissítve az összes tudnivaló megtalálható.

Szükségünk van rátok!

#hackthecrisishun

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról