Szerző: Koi Tamás

2020. március 16. 09:00

Mindhárom hazai mobilszolgáltató reagált a koronavírusra

Jelentősen megnövelték a magyarországi mobilszolgáltatók az előfizetésekhez (pre-paid és postpaid egyaránt) tartozó adatforgalmi keretet a hétvégén, így több mint tízmillió ügyfélnek aktiválnak a koronavírus világjárvány miatt 15-100 GB adatkeretet, illetve nyújtanak egyéb kedvezményeket.

Ahogy azt múlt pénteki cikkünkkben előrevetítettük, a távközlési szektor, azon belül pedig a mobilszolgáltatók a hétvégén sorra bejelentették, hogy a koronavírus világjárvány miatt a távoli kapcsolattartást, a távmunkát vagy éppen csak az otthoni szórakozást, időtöltést milyen eszközökkel kívánják elősegíteni. A cégek elsősorban ahhoz az eszközhöz nyúltak, melyet a legkönnyebben aktiválhattak, illetve a legtöbbet tudnak vele segíteni: gyakorlatilag minden mobilnet-előfizetést jelentős mennyiségű adatkerettel láttak el.

EXTRA GIGABÁJTOK

A három operátor közül először a piacvezető Magyar Telekom jelentette be még pénteken, hogy minden, lakossági és üzleti előfizetőnek, valamint feltöltőkártyás (beleértve a Blue Mobile szolgáltatást igénybe vevő) ügyfélnek legkésőbb március 16-ig automatikusan aktiválnak 10 GB-nyi extra adatkeretet, melyet a havidíjban foglalt adatmennyiségen felül használhat fel az ügyfél belföldön és az EU-n belül április 30-ig. Ha ez a keret is elfogyna, az előfizető a Telekom alkalmazásban további 5 GB-nyi adatkeretet aktiválhat, melyet 30 napig használhat, majd ezt követően - április 30-ig - megújíthat.

covid19_bus

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A szolgáltató emellett a Telekom Videotéka on-demand videoszolgáltatásban is ingyenessé tett bizonyos tartalmakat, emellett kéthetente megújuló kínálattal féláron kínál megtekintésre bizonyos filmeket, sorozatrészeket.

A Telenor Magyarország múlt szombaton közölte, hogy szintén március 16-tól minden, havi díjas és kártyás lakossági vagy üzleti előfizető díjmentesen aktiválhat 100 GB-nyi extra adatkeretet a MyTelenor alkalmazáson keresztül (az üzleti előfizetők SMS-ben aktiválhatják a megnövelt keretet). A PPF csoport tulajdonában lévő szolgáltató tehát automatikusan nem ad senkinek extra adatot, azt csak az előfizető tudja aktiválni - fontos különbség még a Telekom extra keretéhez képest, hogy a 100 GB-nyi extra net csak belföldön használható fel és csak az aktiválástól számított 30 napon belül. A Telenor honlapján szereplő információk szerint az extra keret március 31-ig vagy visszavonásig aktiválható.

A Vodafone Magyarország kifejezetten a távoktatást mobillal igénybe vevő diákok és tanárokra fókuszált speciális, hétfőtől élő zero rate csomagjával, melynek köszönhetően az országosan elérhető oktatási anyagokat tartalmazó weboldalak, applikációk (például: mozaweb.hu, oktatas.hu, nkp.hu, videotanar.hu, ekreta.hu) használata a tanév végéig nem terheli az adatkeretet a lakossági ügyfelek számára.

TÁVOKTATÁS A FÓKUSZBAN

Szintén adatkeret-fogyasztás nélkül lesz elérhető hétfőtől a Vodafone Magyarország Alapítvány "Vodafone Apptár" nevű androidos applikációja, ahol több száz ingyenesen letölthető, tanulást segítő program található. Ezek szűrhetők tantárgy, évfolyam és kompetencia szerint, illetve használható mobiltelefonon és tableten egyaránt.

A Vodafone mindemellett a Telekomhoz és a Telenorhoz hasonlóan extra adatkeretet biztosít minden lakossági és vállalati ügyfél számára. Az adattöblet összesen 15 GB, háromhónapos lebontásban, azaz az előfizetők havonta +5 GB-nyi keretet használhatnak majd fel. Fontos, hogy ez sem jár automatikusan, a MyVodafone appból aktiválható március 17-től.

A cég a vezetékes ügyfeleknek is ad kedvezményt: A Vodafone Magyarország elérhetővé teszi a UPC minden vezetékes előfizetőjénél a Prémium TV és a Filmbox Pro csomagban található tartalmait március 16-tól április 30-ig.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról