Szerző: Habók Lilla

2016. november 23. 11:30

Élő videóközvetítések és eltűnő üzenetek jönnek Instagramra

Visszanézhetetlen videóközvetítések és eltűnő közvetlen üzenetek - ezúttal ezekkel próbálkozik az Instagram, hogy lenyúlja a konkurens Snapchat funkcióit és felhasználóit, illetve belépjen a stream közvetítések versenyébe. Az újdonságok folyamatosan válnak elérhetővé a közönségnek.

Élő videókat is lehet mostantól közvetíteni az Instagramról a Stories funkción keresztül. Ezek azonban annyira a pillanatnyiságot örökítik meg, hogy nem maradnak elérhetőek egy napon keresztül sem, ahogy a Stories bejegyzések vagy korábban a Periscope stream videói, hanem a közvetítés után azonnal eltűnnek a felületről. A lépéssel most az Instagram veszi át az internetes tiszavirág-életű tartalmak helyét az agresszíven terjeszkedő, októberi megszűnésével másfél évig élt Meerkat alkalmazástól.

Az eltűnő közvetítésekkel tudja megkülönböztetni magát a szolgáltatás az anyacég Facebook Live funkciójától, és annak YouTube konkurensétől, amelyek visszanézhető streameket kínálnak a felhasználóknak. Az Instagram ezzel azt is szeretné elérni, hogy az "átlagemberek" ne érezzék a riporterek vagy a celebek kiváltságának a videós tudósításokat, hanem minél gyakrabban jelentkezzenek be eseményekről vagy a városból, és így alakítsák ki a saját nézői bázisukat.

Valamilyen, nem közölt algoritmus használatával a rendszer értesíti a felhasználó néhány "közeli barátját", hogy élő bejelentkezés következik, a többi követő számára pedig a Stories üzenetek között jelenik meg a "Live" címke - de tanult a cég a Periscope hibájából, és nem küld üzenetet az app minden egyes követőnek, ahogy a vetélytárs a korai fázisban tette. "Adás" közben a közvetítő és a nézők is tudnak üzeneteket küldeni egymásnak, de ezt a streamelő akár le is tilthatja, vagy eltávolíthatja a zaklató megjegyzéseket közzétevő felhasználókat. Emellett a Felfedezés (Explore) fül Stories csatornáján is lehet követni a népszerű közvetítéseket - a nézőszám, illetve a felhasználó földrajzi helye és nyelve szerint kiválogatott tartalommal.

6 jó érv a Kubernetes security képzésünk mellett

Összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni a november 2-án induló tanfolyamon.

6 jó érv a Kubernetes security képzésünk mellett Összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni a november 2-án induló tanfolyamon.

Még egy Snapchat-funkció, hogy a felhasználók közvetlenül Direct üzeneteket is küldhetnek egymásnak szöveges, fotós vagy videós tartalmakkal az Instagram Stories-ból. A címzett vagy a címzettek egyszer láthatják az üzenetet, és válaszolhatnak rá azonnal, de később már nem tudják visszanézni - ha pedig képernyőmentést készítettek, akkor arról a küldő értesítést kap. A rendszer úgy működik, mint a Snapchat Stories, csak a funkciót kiegészítve a csoportos üzenetküldési lehetőséggel.

Az eredetileg képmegosztásról ismert alkalmazás sokat tett azért az utóbbi időben, hogy az egyre inkább népszerűvé váló videós tartalmak egyik platformjaként épüljön be a köztudatba. A cég idén növelte a felvehető pillanatok hosszát 15-ről 60 másodpercre, a Stories egyik célja eleve inkább a videóüzenetek küldése, legutóbb pedig a Felfedezés fülön lévő tartalmat optimalizálta a felhasználók egyedi igényei szerint, és új csatornákat hozott létre számukra - kizárólag az Instagram-videókból. Az új Live funkcióval az Instagram még inkább azt az üzenetet erősíti a felhasználókban, hogy ne maradjanak le a fontos eseményekről, sőt inkább folyamatosan közvetítsenek, miközben folyamatosan jelen vannak a felületen.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 28. 17:05

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.