:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. április 27. 11:42

Végre a Google Meet is támogatja az 1080p-s videót

A keresőcég utolérte a Zoomot és a Microsoft Teams-et.

Egyelőre korlátozott körben, de már a Google Meet is támogatja az 1080p-s videóhívásokat, eddig csak 720p vagy annál alacsonyabb felbontásban mehetett a csevegés, miközben az olyan versenytársak, mint a Zoom és a Microsoft Teams már jó ideje kínálnak HD-minőséget.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A keresőcég bejegyzése szerint a frissítést egyelőre a kiválasztott, fizetős Workspace és Google One ügyfelek egy része érheti el. Egy másik fontos korlátozás, hogy a jóminőségű videókat csak a Meet webalapú változatában lehet elérni számítógépről, amennyiben az eszköz kamerája támogatja a felbontást. Mivel ez egyben azt is magával hozza, hogy sávszélességből is komolyabb mennyiséget kell „ennie” az appnak, a Google automatikusan csökkenti a felbontást, ha a sávszélesség korlátozottan áll rendelkezésre. A funkció nem alapértelmezetten engedélyezett, külön lehet bekapcsolni a videós feed jobb felső sarkában a HD videó bekapcsolására szolgáló dedikált gombbal.

Az 1080p-s hívás lehetősége az alábbi csomagok felhasználói számára érhető el: Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Starter, Enterprise Standard, Enterprise Plus, a Teaching and Learning Upgrade, Education Plus, Enterprise Essentials és Frontline. Ezen kívül a legalább 2 TB tárhelyet támogató Google One-csomaggal rendelkező felhasználók kiváltsága.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.