Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 25. 12:40

Kiderült, mikor jön hozzánk a megújuló PlayStation Plus

Június 22-től kezdve nálunk is elő lehet fizetni a felhős streamingszolgáltatás prémium csomagjára.

A Sony március végén jelentette be, hogy megújítja játékosoknak szánt PlayStation Plus előfizetési rendszerét, ennek megfelelően júniustól kezdve három különböző szintből (Essential, Extra, Premium) választhatnak a felhasználók a megújult PlayStation Plus felhős streaming szolgáltatáson keresztül, ami lényegében a japán cég Xbox Game Passre adott válasza.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A játékóriás frissített blogposztja már azt is elárulja, hogy egyes régiókban milyen ütemezés és árazás várható. A megújuló PlayStation Plus rajtja tíz kiválasztott európai országban június 22-re esik, és Jim Ryan, a SIE vezérigazgatójának elmondása szerint ebbe a körbe belekerül hazánk is, így nezen a napon már a magyar felhasználók is megnézhetik maguknak az újragondolt szolgáltatást.

Ez azért jó hír, mert az új PlayStation Plus lényegében a PS Plus és a PS Now összeolvasztott utódja, utóbbi Magyarországon pedig nem elérhető. Ahogy a bejegyzésből kiderül, nálunk a PlayStation Plus Premium konstrukcióra lehet majd előfizetni az induláskor. A legdrágább, Premium csomag a két olcsóbb csomagban foglaltak mellett bónusz letölthető, felhőből streamelhető PS3-as címekkel, illetve letölthető és streamelhető PS1, PS2, PSPS címekkel kínál többet. Az árazása az alábbiak szerint alakul: 16,99 euró/hó, 49,99 euró/negyedév, 119,99 euró/év, ami a jelenlegi árfolyamon számítva 6352 - 18 690-  44 862 forintot jelent. 

A havi 8,99 eurós áron érkező PlayStation Plus Essential gyakorlatilag a régi PS Plus lesz, a 13,99 eurós PlayStation Plus Extra pedig a fentiek mellett közel 400 játékot tartalmaz majd a PlayStation 4 és a PlayStation 5 kínálatából.

Az új PlayStation Plus szolgáltatás elindulásával a PlayStation Now beolvad a PlayStation Plus kínálatába, és többé nem lesz elérhető önálló szolgáltatásként. A PlayStation Now ügyfelei a jelenlegi előfizetési díjuk megnövelése nélkül automatikusan áttérnek a PlayStation Plus Premiumra. 

a címlapról