Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 11. 11:37

Elon Musk mégsem ül be a Twitter igazgatóságába

A pozíció visszautasításával elméletileg lehetővé válik, hogy Musk korlátozás nélkül növelhesse tovább a cégben való részesedését.

A Tesla- és Space-X-vezér Elon Musk mégsem kíván csatlakozni a Twitter igazgatósági tanácsához - jelentette be vasárnap Parag Agrawal, a közösségi szolgáltatás vezérigazgatója. Hozzátette: az üzletember ettől még továbbra is a legnagyobb részvényesük, akinek észrevételeire és javaslataira a jövőben is nyitottak. Musk a döntést szombaton közölte a Twitter vezetőivel, amikor a hivatalos testületi kinevezés is megtörtént volna, de Agrawal nem osztott meg többet azzal kapcsolatban, hogy miért gondolhatta meg magát.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Van egy olyan feltételezés, hogy az igazgatósági kinevezés preventív lépés lehetett a Twitter részéről a részvényvásárlás után: 2024-ig, a pozíció lejártáig ugyanis Musk nem szerezhetett volna 14,9 százaléknál nagyobb részesedést, szúrták ki külföldi lapok az amerikai tőzsdefelügyelet dokumentumaiban. Tehát elméletileg a kinevezés visszautasításával lehetővé válik, hogy Musk az eddigi részesedését akár 14,9 százalék felé tornázhassa - jegyzi meg a CNBC.

Musk kinevezését április ötödikén jelentette be a Twitter, miután nyilvánossá vált, hogy az üzletember 9,2 százaléknyi részt szerzett a cégben. Ezt sok kolléga nem fogadta kitörő örömmel a cégen belül, és sokan kezdtek aggódni amiatt, hogy Musk milyen befolyással lehet a platform jövőjére.

a címlapról