Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 28. 13:43

iOS-re is jön az Xbox játékstreaming

Az új Xbox appal saját konzoljukról streamelhetnek iPhone-ra vagy iPadre játékokat a felhasználók - a felhős streaming helyzete továbbra sem rózsás.

Hamarosan iPhone-ról is beizzíthatják xboxos címeiket a játékosok: a Microsoft iOS-es Xbox alkalmazásának közelgő frissítésével már az Xbox One konzolról - illetve később a következő generációs Xbox Series X és S modellekről - közvetlenül az okostelefonra streamelhetők az eszközön futtatott játékok. Az az elmúlt hónapokban egyértelművé vált, hogy az Apple nem igazán nyitott a felhős játékstreamingre platformján, az ilyen szolgáltatásokat alkalmazásboltjára vonatkozó irányelveivel gyakorlatilag ellehetetleníti - a saját eszközről indított streaming azonban továbbra is zöld lámpát kap a cupertinói cégtől.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az új Xbox appban lényegében a Sonytól már ismert PlayStation 4 Remote Play vagy a PC-s Steam Link funkcionalitása köszön vissza (amelyek iOS-en ugyancsak elérhetők) csak épp a Microsoft konzollal párosítva - azaz az adott címek nem a felhőben, hanem a felhasználók saját eszközein futnak, az alkalmazás pedig azok tartalmát streameli az okostelefonokra, akár Wi-Fin vagy mobilhálózaton keresztül. A megoldás az androidos Xbox appban már elérhető, iOS-en pedig a TestFlight progarmban próbálható ki - rövidesen azonban a stabil verzió is elrajtol.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.