Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 7. 12:44

UV fénnyel fertőtleníti a telefonokat a Samsung új vezeték nélküli töltője

Az eszköz a gyártó szerint 10 perc alatt sterilizálja a bele helyezett készülékeket.

A továbbra is fennálló globális koronavírus-járvány megfékezése érdekében az elmúlt hónapokban kiemelt hangsúlyt kapott a rendszeres, alapos kézmosás és gyakran fogdosott használati tárgyaink gyakori fertőtlenítése - utóbbiak listájának élén a legtöbbeknél jó eséllyel az okostelefon áll. A Samsung most új eszközzel segítené a fokozott higiéniai óvintézkedéseket: legújabb, globálisan elérhető vezeték nélküli töltője ugyanis az okostelefonok töltése közben UV fénnyel fertőtleníti is azokat.

uvcharger

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Persze a vállalat arra konkrétan nem tér ki, hogy a külsőre lezárható fedelű dobozra emlékeztető eszköz ténylegesen elpusztítja-e az okostelefonok felszínén tanyázó koronavírust, ugyanakkor azt kiemeli, az UV fény a baktériumok 99 százalékával végez. A telefon teljes sterilizálásához a készüléknek 10 percre van szüksége, miközben vezeték nélkül 10 wattos teljesítmény mellett tölti azt. A töltődoboz belső dimenziói 196x96x33 milliméter, így akár héthüvelykes képátlójú telefonok is beleférnek. A töltő már európai kereskedőknél is feltűnt, Németországban 58 euró környéki áron kapható.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.