Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 7. 12:44

UV fénnyel fertőtleníti a telefonokat a Samsung új vezeték nélküli töltője

Az eszköz a gyártó szerint 10 perc alatt sterilizálja a bele helyezett készülékeket.

A továbbra is fennálló globális koronavírus-járvány megfékezése érdekében az elmúlt hónapokban kiemelt hangsúlyt kapott a rendszeres, alapos kézmosás és gyakran fogdosott használati tárgyaink gyakori fertőtlenítése - utóbbiak listájának élén a legtöbbeknél jó eséllyel az okostelefon áll. A Samsung most új eszközzel segítené a fokozott higiéniai óvintézkedéseket: legújabb, globálisan elérhető vezeték nélküli töltője ugyanis az okostelefonok töltése közben UV fénnyel fertőtleníti is azokat.

uvcharger

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Persze a vállalat arra konkrétan nem tér ki, hogy a külsőre lezárható fedelű dobozra emlékeztető eszköz ténylegesen elpusztítja-e az okostelefonok felszínén tanyázó koronavírust, ugyanakkor azt kiemeli, az UV fény a baktériumok 99 százalékával végez. A telefon teljes sterilizálásához a készüléknek 10 percre van szüksége, miközben vezeték nélkül 10 wattos teljesítmény mellett tölti azt. A töltődoboz belső dimenziói 196x96x33 milliméter, így akár héthüvelykes képátlójú telefonok is beleférnek. A töltő már európai kereskedőknél is feltűnt, Németországban 58 euró környéki áron kapható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 10:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.