Szerző: Hlács Ferenc

2020. március 5. 12:18

Böngészőben is 4K streaminggel bővít a Google Stadia

Szépen bővül a Google játékstreaming szolgáltatásának funkciópalettája.

Megérkezett a régóta ígért 4K támogatás a Google játékstreaming szolgáltatásának böngészős felületére, legalábbis egyes felhasználóknál - a funkciót, ahogy lenni szokott, a cég több lépcsőben teszi elérhetővé a játékosok számára. Az újításról először a 9to5Google számolt be, kiemelve, hogy a 4K játék Chromecast Ultrával már eddig is lehetséges volt, más platformokon ugyanakkor még váratott magára.

googstadia

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x)

Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x) Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

A 4K játékstreaminghez a Stadia havi 10 dolláros Pro csomagját kell igénybe venni, továbbá papírforma szerint "kiváló", legalább másodpercenkénti 35 megabites internetkapcsolatra van hozzá szükség - a lap tapasztalatai szerint ugyanakkor a szolgáltatás által "jó" illetve "ok" kategóriába sorolt, lassabb kapcsolat mellett is sikerült életre hívni a 4K felbontást. Ez az opció a későbbiekben számottevő versenyelőnyt jelenthet a funkciópalettáját még építgető Stadia számára az olyan, egyre fenyegetőbb riválisokkal szemben, mint az egymillió felhasználós mérföldkövet nemrég átlépő Nvidia GeFroce Now.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról