:

Szerző: Koi Tamás

2024. január 22. 11:17

Sokba fáj egy Vision Pro lezúzása

Azok a szerencsések, akik elsők között jutnak hozzá egy Apple Vision Pro headsethez, jó lesz ha hímes tojásként vigyáznak rá, az Apple új kütyüje ugyanis amellett, hogy méregdrága, méregdrágán is javítható.

Óvatos duhajként érdemes kalandoznia a kiterjesztett/virtuális térben annak, aki elsők között adja a fejét egy Vision Pro headset megvásárlására, a pénztárnál hagyott 3499 dollár (kb. 1,23 millió forint) mellett ugyanis tetemes összegű javítási számlát is be lehet gyűjteni az eszközzel egy rossz mozdulat révén.

Az Apple a hétvégén - a Vision Pro előrendelésének megkezdéséhez igazítva - frissítette terméktámogatási oldalát, ahol egyebek mellett kiderül, hogy egy betört kijelző kicseréléséért a szerződött szervizpartner 799 dollárt, azaz átszámítva több mint 280 ezer forintot fog kérni. 

vision_pro_2

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Nem jár lényegesen jobban az sem, aki a hazánkban nem elérhető, véletlen sérülések esetében is kedvezményesen vagy ingyen javítást ígérő Apple Care Plus előfizetést választja, neki ugyanis a fenti baleset utáni helyreállításért 299 dollárt kell fizetnie. Ahogy arra a The Verge rámutat, a havi 24,99 vagy két éven keresztül 499 dollárba kerülő biztosítással összességében 1 dollárral jár jobban a felhasználó, mintha egyáltalán nem biztosítaná az eszközt.

Az Apple Care Plus megkötése ugyanakkor az összetettebb meghibásodások esetében szó szerint életet menthet, hiszen az Apple terméktámogatási oldala alapján bizonyos esetekben a javítási számlán szereplő összeg elérheti a 2399 dollárt, azaz az eszköz új árának több mint kétharmadát.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Apple a Vision Pro headsetet is beveszi-e korábban elindított, iPhone-okra és Mac-ekre vonatkozó házibarkács-programjába, melynek célja elviekben az, hogy megfelelő szaktudással bárki, akár otthoni körülmények között is képes legyen az eszközök fődarabjainak cseréjére.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 21:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.