:

Szerző: Koi Tamás

2024. január 9. 09:38

Február elején a boltokba kerül a Vision Pro

Az eredetileg tervezett időpontban a boltokba kerülhet az Apple korszakalkotó próbálkozásának titulált Vision Pro headsetje, melyre az első vevőknek már csak kevesebb mint egy hónapot kell várniuk.

Az Apple tegnap elérkezettnek látta az időt, hogy immár konkrétabb információkat is közöljön a tavaly nyáron bejelentett kevertvalóság-headsetjéről, a Vision Pro-ról, mely egyesek szerint a cég első, korszakalkotónak titulált terméke lehet az iPhone után, míg mások már most arra spekulálnak, hogy az almás cég óriásit fog bukni a méregdrága projekttel.

A vállalat hétfői közleményében lényegében két dátumot jelentett be - egyrészt a headset előrendelésének indulását (ez január 19.), másrészt azt az időpontot, amikor az első szerencsés vevők ténylegesen megkaphatják saját példányaikat (ez pedig február 2).

apple_visionpro

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A bejelentés néhány a tartozékokat és a gyári csomagolás részét képező elemeket illetően is elárult néhány részletet, így a 3499 dolláros headset dobozában magán az eszközön kívül két fejpánt, kétfajta szemellenző, egy előlap, a külső akkumulátor, egy töltőkábel és egy töltőadapter valamint egy törlőkendő is lapul majd.

A headsethez korrekciós lencsék is kaphatók lesznek majd a szemüveget viselők számára, ezek ára a standard olvasókorrekciós lencsék esetében 99 dollár lesz, míg az egyedi kialakítású lencsék ára ennél 50 dollárral több lesz majd.

A tavaly júniusban bejelentett Vision Pro headsetek gyártása múlt év novemberében kezdődött Kínában és minden jel arra utal, hogy az Apple egyelőre inkább egyfajta keményvonalas rajongóknak szánt rétegterméknek szánja a kütyüt, mintsem a piacot megreformáló, forradalmasító eszköznek.

Ezt támasztják alá legalábbis azok a korábbi félhivatalos információk, miszerint a készülékből a megjelenése évében nem egészen egymillió példányt gyárthatnak majd, arról pedig egyelőre még csak találgatás sincs, hogy az Egyesült Államokon kívül mikor kerülhet forgalomba az új Apple-hardver.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 02:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.