:

Szerző: Koi Tamás

2023. december 21. 12:11

Készül a piac a Vision Pro érkezésére

Az eredeti terveknek megfelelően jövő év elején piacra kerülhet az Egyesült Államokban az Apple korszakalkotónak titulált újdonsága, a méregdrága Vision Pro kevertvalóság-headset.

Mostanra teljes fokozatba kapcsolt a Vision Pro headsetek gyártása az Apple kínai gyártópartnereinél, ezzel a cupertinói cég a várakozások szerint tartani tudja majd eredeti, a termék nyári bejelentésekor vázolt ütemtervét és a jövő év elején piacra tudja dobni az újdonságot legalább az Egyesült Államokban - írja a Bloomberg.

Az ügynökségnek nyilatkozó bennfentes források szerint hetek óta teljes kapacitással zajlik az Apple-lel szerződött kínai gyártóüzemekben, az első kontingens pedig január végére lehet majd kész. Az eszköz kereskedelmi forgalmazása a riport alapján ezt követően, valamikor februárban kezdődhet az eredetileg kommunikált, 3499 dolláros fogyasztói áron.

Az Apple a múlt héten a fejlesztőket is megkereste e-mailben, hogy kezdjék meg a rendelkezésre álló eszközökkel az applikációk tesztelését hogy a termék megjelenésére validálni tudja azokat a cég.

visionpro_eyesight

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A riport nem tér ki rá, hogy igazak-e a korábban, a termékbejelentés után nem sokkal megjelent pletykák, miszerint a vártnál kevesebb, csupán 400 ezer Vision Pro készülhet el jövőre, ami az akkori híresztelések szerint kevesebb mint a fele lenne az eredeti, egymilliós tervezett volumennek.

A Vision Pro mindenesetre nem csak a szokásos Apple-faktor miatt drága, árát a rendkívül komplex technológiák sora - elsősorban pedig a pengeéles képet adó kijelzők - adják. 

A szemüveg belsejében egy 23 millió pixeles OLED kijelzőpár található, a működésért pedig a cég házon belül fejlesztett M2 chipje felel, amit az új R1 nevű chip támogat meg. A komponensek együtt 12 különböző kamera, öt érzékelő (egy LiDAR szkenner) és hat különböző mikrofon bemeneteit dolgozzák fel. Míg előbbi a teljesítményért felel, az R1 a késést küszöböli ki, és 12 ms-on belül továbbítja a képeket a kijelzőkre, biztosítva, hogy az élmény minél valósághűbb legyen.

Az ideális súlyelosztás érdekében a Vision Pro akkumulátora a felhasználó zsebébe kerül, és egy kábelen keresztül csatlakozik a fő egységhez, akár kétórás használatot lehetővé téve, konnektorhoz csatlakoztatva pedig egész napos használatot támogat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 18:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.