Szerző: Koi Tamás

2023. december 1. 10:55

Read only móddal tör be Európába a Threads

Lapértesülések szerint ebben a hónapban elérhetővé válik a Meta legfiatalabb közösségi platformja, az Instagram alapjaira építő Threads az Európai Unióban, ezzel újabb több százmillió potenciális felhasználó számára megnyitva a lehetőséget a regisztrációra.

Heteken, de akár már napokon belül hivatalosan is elérhetővé válhat a Meta nyáron elindult közösségi platformja, a Threads az Európai Unióban, mivel a szolgáltató lapértesülések szerint megtalálta a módját annak, hogyan feleljen meg a nemzetközösség szigorú szabályozási keretrendszerének.

A Wall Street Journal értesülései szerint a Threads mobilapplikáció rövidesen érkező új verziójával fel fogja ajánlani ugyanis az azt telepítő felhasználók számára, hogy

új profil létrehozása nélkül, csak olvasási módban tudják böngészni a szolgáltatás felületén elhelyezett posztokat.

threads_big

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

A read only mód mellett természetesen lehetőség lesz új profil létrehozására is, ezzel együtt minden bizonnyal korábbi fejlesztések is hozzájárulhattak ahhoz, hogy a Threads működése megfeleljen az európai jogszabályi kereteknek, így elsősorban a digitális piacokról szóló DMA-ban foglaltaknak.

Ilyen fontos, korábbi fejlesztés volt, hogy a Meta lehetővé tette a Threads fiókok önálló törlését, ami jelentős változás volt a szolgáltatás indulásakor tapasztalható helyzethez képest, amikor egy Threads-regisztráció csak a hozzá tartozó Instagram-fiókkal együtt volt törölhető.

Független elemzők szerint a születését követően rakétaként felívelő, ám azóta látványosan ellaposodó pályán járó Threads az európai terjeszkedést követően nagyjából 40 millió új aktív felhasználót szerezhet magának, a folyamatot pedig nagyban segíthetik az X-hez, illetve elsősorban a szolgáltatás arcának tekintett tulajdonos, Elon Musk újabb, megosztó megnyilvánulásaihoz kötődő botrányok.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról