:

Szerző: Koi Tamás

2023. október 26. 13:08

Szép csendben kezd visszakapaszkodni a Threads

Továbbra is optimistán nyilatkozik a Meta menedzsmentje a nyáron pillanatok alatt óriási népszerűségre szert tett Threads közösségi szolgáltatás jövőjét illetően, mely Zuckerbergék szerint néhány éven belül csatlakozhat a milliárdosok klubjához.

Százmillió felhasználó, csak éppen nem naponta, hanem havonta - ennél egész kicsivel kevesebben használják ma a Threads nevű, az Instagram egyfajta spinoffjának tekintett közösségi szolgáltatást, melyet a Meta bevallottan az egykori Twitterből, most X néven működő közösségi platformból kiábrándult felhasználók bevonzására hozott létre.

Mark Zuckerberg, a Meta első embere a cég tegnapi negyedéves pénzügyi beszámolóját követő konferenciahíváson ismét szokásához hűen rendkívül optimistán nyilatkozott a platform jövőjét illetően, mely óriási lendülettel indult útnak július elején: A platformot a megjelenésének másnapján már ötvenmillióan keresték fel, egy hétvége alatt pedig százmillióra duzzadt a napi aktív felhasználószám. 

threads

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Bár a lufi már július közepén erősen ereszteni kezdett, a Meta további fejlesztéseket ígért és valósított meg (például lett használható keresője és webes felülete a platformnak), melyek Zuckerberg szerint hozzájárultak a platform fokozatos erősödéséhez. A cégvezető szerint ha minden a jelenlegi mederben halad tovább, a Threadsnek jó esélye van arra, hogy a következő olyan közösségimédia-platformmá váljon, melynek felhasználói bázisa meghaladja az egymilliárd főt.

A gyors sikerhez nem mellékesen az is kellett, hogy a Threads-t úgy építették az Instagramra, hogy a rendszert rendkívül egyszerűen, pár kattintással igénybe lehetett venni egy meglévő Instagram-fiókkal rendelkező felhasználónak - más kérdés, hogy ugyanez az összekapcsolás a fiók törlésére is vonatkozik, azaz egy felhasználó csak az Instagram-profiljával együtt tudja törölni a Threads-profilját.

Elsősorban az Instagrammal való szoros kapcsolat vezethetett oda, hogy a Threads a mai napig nem érhető el az Európai Unióban, ahol a szolgáltatások ilyen szintű összekapcsolását tiltják a vonatkozó jogszabályok. Arról egyelőre továbbra sincs információ, hogy a Threads mikor felelhet majd meg az uniós jogszabályrendszernek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 20:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.