Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 25. 11:28

Eldőlt, jönnek a reklámok az Amazon Prime Videora is

A nagy online előfizetéses videostreaming-szolgáltatók bevételtermelő képességének növeléséhez a legtöbb piaci szereplő a reklámok bevezetését tekinti az egyik legkézenfekvőbb eszköznek. Rövidesen az Amazon szolgáltatása is csatlakozik a Netflixhez, a Disney+ -hoz és az (HBO) Max-hoz.

Néhány hónapon belül az Amazon SVOD-szolgáltatásánál, az Amazon Prime Videonál is megjelenhetnek a filmeket, sorozatrészeket megszakító rövid reklámblokkok, jelentette be pénteken a cég, mely ezzel csatlakozik a reklámokat tartalmazó előfizetéseket korábban bejelentett versenytársak köréhez.

A cég közleménye szerint a jövő év elején startoló új konstrukciók eleinte a legfontosabb piacokon, így az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Németországban és Kanadában jelennek majd meg, később pedig Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Mexikó és Ausztrália is csatlakozhat majd az országok sorához.

amazon-prime-video-roku-app-icon

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A reklámok bevezetése a platformra itt is együtt jár majd a díjcsomagstruktúra átalakításával - ami valójában áremelést jelent a legtöbb esetben. Az Egyesült Államokban a jelenleg havi 14,99 dollárba kerülő előfizetés a jövő év elejétől ugyan változatlan áron elérhető lesz, ám aki nem kíván reklámokat nézni a műsorok közben, annak a később megjelenő, havi három dollárral drágább reklámmentes csomagra kell majd váltania.

Az Amazon már korábban is tett lépéseket afelé, hogy némi hirdetést tűzdeljen saját streamingszolgáltatásába, egyes műsorokban termékelhelyezéseket, a sportműsorokban pedig reklámokat is jelenített meg korábban.

Egyes kutatások szerint a nagy riválisok közül az HBO Max és a Disney+ új ügyfelei is elfogadóbbak a reklámokkal kapcsolatban (előbbi 2021 nyarán, utóbbi 2022 decemberében indított reklámtámogatott előfizetéseket), az új csomag bevezetését követő háromhónapos etapban előbbinél az új amerikai ügyfelek 21%-a, utóbbinál pedig a 36%-a választotta ezt a konstrukciót, míg a Netflixnél ugyanez az arány 19%.

 

a címlapról