:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 11. 13:40

Ismét drágulni fog a reklámmentes Disney+

Jelentős hirdetési potenciált lát a Disney a platformok kombinálásában, ezért a Hulu szolgáltatásában elérhető tartalmakat átfésüli a Disney+ kínálatába. A már meglévő előfizetők számára pedig elszomorító hír, hogy a szolgáltatás reklámmentes változata várhatóan tovább drágul.

A Disney a második negyedéves eredmények közlése mellett két fontos bejelentést tett, melyek közül az egyik lényeges változás, hogy a cég a Hulu tartalmait hamarosan integrálja a Disney+ streaming szolgáltatás alkalmazásába. Bob Iger vezérigazgató elmondása szerint az „egyetlen alkalmazáson” keresztül kínált élményt egyelőre az Egyesült Államokban tervezik bevezetni az év végéig, így a Hulu kínálata bár elérhető lesz a Disney+-on, de ettől még a különálló appok is megmaradnak, ez érvényes lesz az ESPN+-ra is. Iger magyarázata szerint a lépés logikus, mivel jobb lehetőségeket biztosít a hirdetők számára, miközben az előfizetők egyszerűbben juthatnak hozzá több tartalomhoz, elősegítve az egységes streamelési élményt.

Emellett még az idén, várhatóan decemberben emelkedik a reklámmentes előfizetés ára, de pontos összegeket egyelőre nem említettek (tavaly decemberben 3 dollárral emelt a szolgáltatás, így most is ez tűnhet valószínűnek). Míg a Hulu régóta kínál hirdetésekkel támogatott lehetőséget az előfizetőknek, a Disney+ tavaly kezdett el olcsóbb, hirdetésekkel támogatott opciókat kínálni, mivel az előfizetők számának növekedése lassulni kezdett. A hirdetésekkel támogatott csomagot egyelőre úgy tűnik, nem érinti majd az emelés. 

disney

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Disney szerdán bejelentette második negyedéves pénzügyi eredményét is: a vállalat 21,82 milliárd dolláros bevételről számolt be, ami 13%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest, ezzel felülmúlva az előzetes várakozásokat. A streaming üzletág működési vesztesége ugyan 26 százalékkal csökkent, de a 659 millió dolláros veszteség még mindig hatalmas. A Disney+ ráadásul 4 millió előfizetőt veszített az időszakban, ami zsinórban a második lefelé ívelő tendenciát mutató negyedév az előző után.

Az utóbbi hetekben napvilágot látott híresztelések szerint a Disney nyitottnak tűnik az ötletre, hogy teljesen felvásárolja a Hulu-t, a cég jelenleg 67 százalékát birtokolja a szolgáltatásnak, a többi 33 százalék a Comcasté.  A 2019-ben kötött megállapodás értelmében a Comcast kötelezheti rá a Disney-t, hogy megvásárolja a maradék részesedést, Iger pedig nemrég úgy fogalmazott, hogy konstruktív beszélgetéseket sikerült folytatni a közelmúltban a Hulu jövőjéről a másik féllel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.