Szerző: Koi Tamás

2023. július 11. 11:58

Folytatódnak a leépítések a Microsoftnál

A 2024-as üzleti évben is tovább folytatja a dolgozói létszám csökkentését a Microsoft. A cég januárban jelentette be, hogy 10 ezer dolgozótól válik meg a 2023-as üzleti évben - a mostani leépítés ezen túlmenően érint egyelőre konkrétan meg nem határozott számú munkavállalót.

Újabb dolgozói létszámcsökkentést tervez a Microsoft - a tervekről hétfőn tájékoztatta a cég a dolgozókat, mindössze pár nappal a 2024-as üzleti év kezdetét követően. Az egyelőre nem tudni, hogy a leépítési hullám ezúttal hány főt érinthet, lapértesülések szerint ugyanakkor ezúttal a terméktámogatási, ügyfélszolgálati és sales részlegek feje felett lenghet elsősorban a kasza.

A Microsoft a többi nagy technológiai multihoz csatlakozva január 18-án jelentette be fennállásának egyik legnagyobb létszámleépítési hullámát, mely a globálisan mintegy 220 ezer munkavállalót foglalkoztató cég teljes munkaerőállományának körülbelül 5%-át érintette. A cég az elmúlt hónapok során többször hangsúlyozta, hogy az ügyfelek jelentős része igyekszik a felhős költségeken spórolni, melyből egyenesen következett, hogy a redmondiak meghozták saját költségcsökkentési intézkedéseiket.

microsoft_staff

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az első botlást a 2023-as üzleti év első negyedéve hozta, melynek eredményeiről 2022 októberében számolt be a Microsoft. Akkor a cég gyakorlatilag összes részlegének mutatói elmaradtak az előzetes várakozásoktól, emellett különösen fájdalmasan érintette a Microsoftot a PC-piac befékeződése is.

Ha ez nem lenne elég, az addig stabil növekedést mutató vállalati felhős termék, az Azure is visszafogottan tudott csak nőni a negyedév során, jelezve, hogy a vállalati ügyfelek a gazdasági kihívásokra válaszul racionalizálják, átcsoportosítják a felhős költéseiket.

A Microsoft a sajtónak küldött sablonválaszában leszögezte, az időnkénti szervezeti átalakítások az üzletmenet szükséges és gyakori lépései közé tartoznak, azt ugyanakkor nem közölte a cég, hogy konkrétan hány embernek mondanak ezúttal fel és milyen időtávlatban fognak távozni. A leépítésekről eddig egyetlen, konkrét beadvány árulkodik, melyet a helyi jogszabályoknak megfelelően hétfőn nyújtott be a cég Washington államnak - ez 279 munkavállaló munkaviszonyának megszűnését jelenti be.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról