:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 20. 14:39

Európában is elindult a Samsung házibarkács-programja

A tavalyi amerikai indulás után pár kiválasztott európai országban is lehetővé teszi a dél-koreai cég, hogy felhasználók otthon végezhessenek el pár javítási munkát a károsodott okostelefonjaikon, persze bizonyos feltételek és korlátozások mellett.

Június végére Belgium, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország, Svédország és az Egyesült Királyság felhasználói is élhetnek a Samsung javítóprogramja kínált lehetőséggel, miután a gyártó az amerikai bevezetés után múlt hónapban Dél-Koreára terjesztette ki a programot. Ahogy a tavalyi amerikai induláskor, jelenleg is érvényben van pár korlátozás, mivel a program jelenleg az S-sorozatú zászlósmodellek három korábbi generációját, a Galaxy S20-at, S21-et és S22-t érinti, ezeken a készülékeken a kijelző, a hátlap és a töltőcsatlakozók az otthon cserélhető komponensek.

A telefon szétszedéséhez szükséges szerszámkészletet 30 euróra árazta a cég, aminek az értékesítését a hivatalos forgalmazókon keresztül juttatja el a felhasználókhoz, ahogy a javítás lépésein végigvezető útmutatókat is mellékeli. 

samsung_javítás

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az árakat is már nagyjából tudni: egy Galaxy S20 új töltőportja 50 euróba kerül, a hátlap nagyjából ugyanennyi, míg a kijelző 200 eurós áron lesz kapható. A magasabb kategóriás modellek alkatrészei drágábbak, így például egy S22 Ultra képernyője 310 eurós címkét kap. 

Továbbra is érvényes viszont az apró szépséghiba, hogy a kijelzőpanel cseréjéhez vásárolt készlettel egy új akkumulátort is kap a vásárló, mivel a két alkatrész valójában egy fődarabnak számít, így ha valaki valamilyen okból kifolyólag otthon akarja kicserélni az elöregedett akkumulátort az okostelefonjában, akkor a kijelzőt is cserélnie kell vele együtt, mivel a két egység otthoni körülmények között elválaszthatatlanul össze van ragasztva.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 11:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.