Szerző: Koi Tamás

2023. január 18. 13:45

Van egy apró szépséghibája a Samsung házibarkács-programjának

Tulajdonképpen fel sem tűnt eleinte, de a Samsung még az Apple-nél is zseniálisabban trollkodta meg a right to repair mozgalmat, amikor tavaly elindította saját házibarkács-programját, melyet most a Galaxy S22 sorozat tagjaira is kiterjesztett.

A javításhoz való jog, különösen egy drága elektronikai termék esetén annyira fontos momentum, hogy már-már alkotmányba kellene foglalni, hiszen miért dobna ki valaki egy egyébként jól működő okostelefont, tabletet netán tévét, ha valamelyik, egyébként cserélhető komponense tönkrement?

s22_bettery

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Az Apple után részben ennek a nyomásnak engedve a Samsung is útjára indította saját házibarkács programját, amiben otthoni körülmények között javíthatók, pontosabban cserélhetők ki bizonyos komponensei egyes okostelefon és tablet típusoknak.

A dél-koreai cég éppen most terjesztette ki a programot a rövidesen utódot kapó Galaxy S22 szériára, de ha nem a The Verge-dzsen látom, nem hiszem el, hogy a gyártó mennyire zseniálisan trollkodta meg az egész ügymenetet.

A Samsung csúcskategóriás mobiljaiban a készülék kijelzője és az akku egy fődarabnak számít ugyanis, azaz

ha valaki valamilyen okból kifolyólag otthon akarja kicserélni az elöregedett akkumulátort az okostelefonjában, akkor a kijelzőt is ki kell cserélnie vele együtt, mivel a két egység otthoni körülmények között elválaszthatatlanul össze van ragasztva.

Egy otthoni akkucsere ezért egy Galaxy S22 esetében 167 dollárba, az S22 Plus-nál 190 dollárba, az S22 Ultránál pedig 240 dollárba kerül a tengerentúlon - mondjuk úgy is tekinthetünk minderre, hogy az akku mellé igazán jutányos áron jár egy grátisz kijelző is, legalábbis az Apple-nél a gyári cserekijelzők önállóan egy nagyságrenddel drágábbak ennél. És még akku sem jár hozzájuk.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról