Szerző: Koi Tamás

2023. június 13. 09:45

Minden fronton támadja Amerika a Microsoft-Activision üzletet

Folyosói pletykák szerint a Microsoft és az Activision Blizzard napokon belül lezárnák a tavaly bejelentett akvizíciós ügyletüket, dacára annak, hogy a brit versenyhatóság blokkolta azt. Az Egyesült Államok illetékes versenyjogi szervének szintén komoly aggályai vannak, ezért minden lehetséges jogi eszközzel megpróbálja megakadályozni az ügylet korai lezárását.

Minden lehetséges jogi eszközzel támadja a Microsoft és az Activision Blizzard egyesülését az amerikai kormányzat versenyügyekben illetékes hivatala, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság, azaz a szervezet angol elnevezése alapján rövidítve az FTC.

A kormányszerv szerint az akvizícióban érdekelt két fél már ezen a pénteken bejelenthetik az akvizíció lezárását, dacára annak, hogy a brit versenyhatóság nem adott engedélyt az egyesülésre, az amerikai versenyhatóság pedig a helyi jogrendnek megfelelően nem halasztó hatályú bírósági eljárásban vizsgálja, hogy a 69 milliárd dolláros akvizíció milyen hatást gyakorol a videojátékok szegmensére.

biro_kalapacs

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az FTC eredetileg tavaly decemberben indított hivatalon belüli jogi eljárást a Microsoft és az Activision Blizzard között létrejött felvásárlási megállapodás tárgyában, melynek első meghallgatását augusztus elejére tűzte ki a szervezet.

A hasonló megaüzleteket egyre kritikusabb szemmel kísérő amerikai kormányzat láthatóan szeretné elkerülni, hogy az FTC végleges döntése előtt aláírás kerüljön az adás-vételi szerződésre, az illetékes hatóság ezért ideiglenes, két hétre szóló, végrehajtást korlátozó végzést, illetve ezzel egy időben egy tiltó végzést is kért a fúzióra a Szövetségi Bíróságtól.

A szakhatóság ezzel ugyanakkor komoly hazárdjátékot játszik, mivel ha a bíróság elutasítja a kérelmeket, azzal az akvizícióban érintett cégek az FTC saját eljárásában is előnybe kerülnek, ráadásul mindez fel is gyorsíthatja az egész jogi procedúrát - ahogy arra Brad Smith, a Microsoft elnöke és vezető jogásza már utalt is Twitteren

Szakértők szerint nem lesz könnyű dolga a szervezetnek a bíróságon, mivel a Microsoft eddigi önkéntes vállalásai az akvizícióban ellenérdekeltek legtöbb méregfogát kihúzták. Túlnyomó részt ezen önkéntes vállalások hatására döntött úgy az EU versenyjogi szerve májusban, hogy nem áll a felek útjába és átengedi az évtized eddigi legnagyobb technológiai felvásárlását.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

10

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.