Szerző: Koi Tamás

2023. június 13. 09:45

Minden fronton támadja Amerika a Microsoft-Activision üzletet

Folyosói pletykák szerint a Microsoft és az Activision Blizzard napokon belül lezárnák a tavaly bejelentett akvizíciós ügyletüket, dacára annak, hogy a brit versenyhatóság blokkolta azt. Az Egyesült Államok illetékes versenyjogi szervének szintén komoly aggályai vannak, ezért minden lehetséges jogi eszközzel megpróbálja megakadályozni az ügylet korai lezárását.

Minden lehetséges jogi eszközzel támadja a Microsoft és az Activision Blizzard egyesülését az amerikai kormányzat versenyügyekben illetékes hivatala, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság, azaz a szervezet angol elnevezése alapján rövidítve az FTC.

A kormányszerv szerint az akvizícióban érdekelt két fél már ezen a pénteken bejelenthetik az akvizíció lezárását, dacára annak, hogy a brit versenyhatóság nem adott engedélyt az egyesülésre, az amerikai versenyhatóság pedig a helyi jogrendnek megfelelően nem halasztó hatályú bírósági eljárásban vizsgálja, hogy a 69 milliárd dolláros akvizíció milyen hatást gyakorol a videojátékok szegmensére.

biro_kalapacs

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az FTC eredetileg tavaly decemberben indított hivatalon belüli jogi eljárást a Microsoft és az Activision Blizzard között létrejött felvásárlási megállapodás tárgyában, melynek első meghallgatását augusztus elejére tűzte ki a szervezet.

A hasonló megaüzleteket egyre kritikusabb szemmel kísérő amerikai kormányzat láthatóan szeretné elkerülni, hogy az FTC végleges döntése előtt aláírás kerüljön az adás-vételi szerződésre, az illetékes hatóság ezért ideiglenes, két hétre szóló, végrehajtást korlátozó végzést, illetve ezzel egy időben egy tiltó végzést is kért a fúzióra a Szövetségi Bíróságtól.

A szakhatóság ezzel ugyanakkor komoly hazárdjátékot játszik, mivel ha a bíróság elutasítja a kérelmeket, azzal az akvizícióban érintett cégek az FTC saját eljárásában is előnybe kerülnek, ráadásul mindez fel is gyorsíthatja az egész jogi procedúrát - ahogy arra Brad Smith, a Microsoft elnöke és vezető jogásza már utalt is Twitteren

Szakértők szerint nem lesz könnyű dolga a szervezetnek a bíróságon, mivel a Microsoft eddigi önkéntes vállalásai az akvizícióban ellenérdekeltek legtöbb méregfogát kihúzták. Túlnyomó részt ezen önkéntes vállalások hatására döntött úgy az EU versenyjogi szerve májusban, hogy nem áll a felek útjába és átengedi az évtized eddigi legnagyobb technológiai felvásárlását.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról