Szerző: Koi Tamás

2023. május 23. 10:49

Végleg lepattantak a gamerek az MS-Activision ügyről

Második nekifutásra sem minősítette tárgyalásra alkalmasnak az illetékes bíró azt a csoportos beadványt, melynek azt kívánta elérni, a bíróság akadályozza meg az Activision Blizzard felvásárlását.

Újabb potenciális akadály hárult el a Microsoft és az Activision Blizzard között tavaly januárban kötött, 69 milliárd dolláros felvásárlási ügylet létrejötte elől, az illetékes bíróság múlt pénteken kimondta ugyanis, hogy az amerikai gamerek egy csoportja által beadott indítvány második nekifutásra is alkalmatlan a tárgyalásra.

Az ügyben benyújtott első csoportos keresetet tavaly decemberben adta be a Kaliforniai Szövetségi Bíróságon tíz magánszemély, két héttel azután, hogy az amerikai versenyfelügyeleti szerv, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság saját hatáskörében is megindította a jogi eljárást az akvizíció ellen. 

cod_blackops_box

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az első beadvány elkaszálása kapcsán a bíró arra hívta fel a figyelmet, hogy a beadványban szereplő állításokat, miszerint a felvásárlás többek között növekvő árakhoz, csökkenő innovációhoz és a választék szűküléséhez vezet, nem sikerült megfelelően alátámasztaniuk a benyújtóknak.

A bíróság ugyanakkor márciusban lehetőséget biztosított a csoportnak arra, hogy egy részletesebben alátámasztott beadvánnyal bővítsék érveiket és bizonyítékaikat, a pénteki határozat szerint azonban második nekifutásra sem sikerült a bírót meggyőzni arról, hogy a frigy bármilyen kárt okozna a szegmens és így közvetetten a játékosok számára.

A két bírósági határozat között eltelt időben az ügylet engedélyezési eljárásába bevont versenyhatóságok sem tétlenkedtek, így a brit CMA április második felében elkaszálta a felvásárlást, az Európai Unió versenyjogi szerve pedig május közepén a brit állásponttal ellentétes döntést hozva átengedte azt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról