Szerző: Koi Tamás

2023. április 12. 10:08

Újra nekifutnak a gamerek az Activision-üzlet megakasztásának

Újabb jogi eljárást indítottak gamerek a Microsoft és az Activision Blizzard között tavaly létrejött felvásárlási megállapodás blokkolására. A csoportos keresettel egyszer már próbálkozó magánszemélyek márciusban már lepattantak a bíróságról, a bíró azonban lehetőséget kínált számukra, hogy egy jobban alátámasztott, tárgyalásra alkalmas keresetet nyújtsanak be a testület elé.

Újabb jogi eljárás indulhat annak érdekében, hogy megakadályozza a tavalyi év azóta is rekord értékűnek számító akvizíciós ügyletének létrejöttét: amerikai gamerek az első változathoz képest egy több ponton átdolgozott, pontosított csoportos keresetet nyújtottak be az illetékes kaliforniai bíróságnak, mely márciusban egyszer már elutasította a magánszemélyek beadványát.

Az ominózus első keresetet tavaly decemberben adta be a Kaliforniai Szövetségi Bíróságon tíz magánszemély, két héttel azután, hogy az amerikai versenyfelügyeleti szerv, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság saját hatáskörében is megindította a jogi eljárást az akvizíció ellen. Ennek az eljárásnak a kimenetele ugyanakkor nem halasztó hatályú, ráadásul az első meghallgatás is csak augusztusban várható, jóval azután, hogy az akvizíciót vizsgáló brit és uniós hatóságok döntenek az ügyben.

activision_blizzard_controller

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A mostani csoportos kereset elkaszálása kapcsán a bíró arra hívta fel a figyelmet, hogy a beadványban szereplő állításokat, miszerint a felvásárlás többek között növekvő árakhoz, csökkenő innovációhoz és a választék szűküléséhez vezet, nem sikerült megfelelően alátámasztaniuk a benyújtóknak.

A hétfői beadvánnyal kapcsolatban a Microsoft hosszú ideje hangoztatott érveit ismételte, azaz a cég szerint teljesen alaptalan minden olyan állítás, mely azt sugallja, hogy a videojátékok szegmensében a tranzakció a verseny intenzitásának csökkenéséhez vezethet. A redmondi cég már az első beadvány kapcsán is kifogásolta, hogy a felperesek 11 hónapot vártak a jogi lépések bejelentése előtt, ehhez képest ráadásul további hónapokkal később álltak csak elő egy meglehetősen gyenge lábakon álló beadvánnyal.

A Microsoft és az Activision Blizzard között létrejött felvásárlási megállapodás engedélyeztetési folyamata jelenleg több kontinensen párhuzamosan zajlik, így a hatóságok és más entitások az Egyesült Államokban, Európában és Japánban egyaránt vizsgálják az ügylet potenciális hatásait - a versenyjogi vizsgálatok lezárására a következő hetekben, hónapokban lehet számítani.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.