:

Szerző: Koi Tamás

2023. március 7. 09:12

A Citromail sorsára jut az Indamail

Ahogy arra számítani lehetett, a Citromail után fizetős konstrukcióban működik majd tovább március végétől az Indamail is, melyet szintén a Fjordmail nevű norvég szolgáltató vásárolt fel. Közben érkeznek az első tapasztalatok a megújult Citromaillel.

A Citromailhez hasonlóan előfizetéses modellben működik tovább március végétől az egykor Vipmail néven futó, később Indamailre keresztelt e-mail szolgáltatás - írta meg tegnap a Telex. Az áttérés az új rendszerre, illetve az új konstrukció gyakorlatilag egy az egyben a Citromail transzformációját követi, vagyis az ügyfelek nagyobb tárhelyet kapnak majd, megszűnnek a hirdetések illetve elvben hatékonyabb spamfilter is jár majd a havi 2000 Ft-ért cserébe.

Az Indamail új felülete és funkciói a tervek szerint március 28-án élesednek majd, május 3-tól pedig kizárólag azok használhatják majd a szolgáltatást, akik fizetnek is érte. Március 28-án egyben megszűnnek a szolgáltatás mobilalkalmazásai is, ezt követően a leveleket csak a webmail felületen keresztül lehet majd elérni.

2000

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Vipmail, illetve később Indamail az Indamedia portfóliójába tartozó, egykor rendkívül népszerű levelezőszolgáltatásnak számított Magyarországon, akárcsak a Citromail, mely a Centrál Médiacsoport tulajdonában állt. Az előző évtizedben a szolgáltatások felhasználói bázisa fokozatosan csökkent, azt ugyanakkor nem árulta el az üzemeltető, hogy jelenleg hány aktív felhasználó van a rendszerben (az "alvó" fiókok kiszűrésére mindenesetre alkalmas lesz a migrálás).

Eközben érkeznek az első tapasztalatok a Citromail új felhasználói felületéről is (a Citromail február végén állt át az új szerverre, ezzel együtt az új interfészre). A Fjordmail már február elején arra figyelmeztette a felhasználókat, hogy az átállás során lehetnek fennakadások, ez végül olvasói visszajelzések alapján be is jött.

Így a levelek átmigrálásától kezdve a fiókadatok szinkronizálásán át az előfizetés aktiválásáig bezárólag a legkülönfélébb technikai hibák tarkították az első heti üzemet, miközben a webmail interfész akár egy munkameneten belül is véletlenszerűen megváltozott egyes felhasználóknál.

A levelezőnek most stabilabbnak kell lennie, de sajnos még előfordulhatnak hibák. Mindent elkövetünk, hogy a jövőben egy stabil szolgáltatást tudjunk nyújtani a migrálás befejezésétől, ami véleményünk szerint hétfőn befejeződik.

-a szolgáltató eközben a státuszoldalon ilyen és ehhez hasonló rendszerüzenetekkel igyekezett minden részletre kiterjedően tájékoztatni az ügyfeleket a technikai hibákról és azok elhárításáról. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 12:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.