Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 9. 10:54

E-maillel és naptárral erősít a Zoom

A csevegés és a meetingelés mellé megérkeznek az e-mailek és a naptárak is a Zoomba, a videókonferenciákról ismertté vált szolgáltatás reméli, hogy így tarthatja ökoszisztémán belül a többféle kommunikációs eszközzel dolgozó felhasználókat.

A videokonferenciákon túl keresi boldogulását a pandémiás időszak egyik legnagyobb IT-piaci sztára, a Zoom Video Communications: a vállalat immár hivatalosan is bejelentette éves Zoomtopia konferenciáján saját levelező- és naptárklienseit, illetve szolgáltatásait, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyetlen felületen érjék el a főbb kommunikációs eszközeiket.

A Zoom Mail Services a cég fogalmazása szerint a titkosítás révén elsősorban azokat a kis- és középvállalkozásokat célozza, amelyeknek különösen fontos az e-mailes adatvédelem. Alapvetően a "zmail.com" domaint használja, de a Zoom One Business csomag előfizetői akár egyedi domaineket is hozzárendelhetnek, illetve szabad választásuk van abban a kérdésben, hogy csatlakoztatják a saját levelezési rendszerüket, vagy Zoomra bízzák a hostolást.

A Zoom Calendar naptár értelemszerűen a munkafolyamatok és meetingek szervezését egyszerűsíti, már a konferenciahíváshoz való csatlakozás előtt listázza, hogy kik fognak részt venni a beszélgetésben, a meetingek végeztével pedig közvetlen hozzáférést mutat a felvételt tartalmazó linkekhez.

zoommail

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

2023-ban elérhetővé válik az új virtuális coworking funkció, a Zoom Spots is, ami a cég jellemzése alapján egy olyan videós virtuális tér lesz, ami a Zoom platformba integrálva könnyíti meg a közös munkavégzést, a hibrid csapatok közti párbeszédet, kapcsolattartást és folyamatos interakciókat, akár egész napon át. Az egyelőre bétaverzióban elérhető Mail és Calendar a Zoom One egységes kezelőfelületről érhető el olyan eszközök mellett, mint a Team Chat, a Whiteboard, a Phone és a Meetings.

Érdekes látni, ahogyan a Zoom folyamatosan bővíti saját produktivitási csomagját, ezzel az Apple, a Google és a Microsoft versenytársává lépve elő, azzal a céllal, hogy még inkább a Zoom ökoszisztémában tartsa a felhasználóit. Ez pedig nem egyszerű feladat, mivel a konkurensek évek óta jelen vannak az üzleti szegmensben saját e-mail és naptár megoldásukkal, és jelentős piaci dominanciát vívtak ki maguknak.

A platform bővítése a Zoom számára mostanra lényegében már a túlélés egyetlen esélyévé lépett elő, hiszen míg a cég a pandémia idején óriási népszerűségre tett szert mind a felhasználók, mind a befektetők oldaláról, mára mindkét terület lelkesedése jelentősen megcsappant. Ennek egyik elsődleges oka, hogy a versenytársak viszonylag hamar megtalálták a módját annak, hogy fogást találjanak a Zoomon, a technológiai hiányosságokat hamar megoldották, illetve a két legfőbb rivális, a Microsoft és a Google szorosan integrálta saját csoportkommunikációs, kollaborációs platformját az általa nyújtott üzleti szolgáltatáscsomagokba (Workspaces, Office 365).

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról