:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. március 9. 14:54

A Google Cloud hibája miatt feküdt ki a Spotify és a Discord

Egy időben akadozott a Spotify és a Discord is, nem véletlenül: mindegyik használja a Google felhőszolgáltatását, ahol jelentkezett a rendellenességért felelős hiba.

Kedd este negyed nyolc körül a Spotify több tízezer felhasználóját hajította ki fiókjából a streamingszolgáltatás rendszere, majd több mint egy órán át többeknél is használhatatlan volt az alkalmazás mobilon és desktopon. A világ minden tájáról beküldött visszajelzések alapján a bejelentkezési funkció egyáltalán nem működött, vagy a bejelentkezve maradtak kaptak különféle hibaüzeneteket. A felhasználók nem tudták elérni az ügyfélszolgálatot sem - többen ugyanis arra gyanakodtak, hogy törölték, netalán ellopták a fiókjukat.

A cég a Twitteren közölte a Spotify Status profilon, hogy tud a problémáról, de nem osztott meg további információkat a rendellenesség okáról. Később a TechCrunchnak annyit mondtak, hogy a munkatársak dolgoznak az ügyön, annyi biztos, hogy a hackertámadás lehetősége kizárható. Fél kilenc után nem sokkal a felhasználók nagy részénél már minden funkció helyesen ment.275193293_919897265367911_3413528729318828308_n

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nagyjából egyező idősávban a Discordnál is részleges kimaradást lehetett tapasztalni, akadozott az üzenetküldés a játékosoknak szánt csevegőplatformon. A cég a Spotify-hoz hasonlóan megerősítette a hiba tényét, de nem közölte, mi áll a probléma hátterében. A leállásokat monitorozó Downdetector szerint a Spotify és a Discord esetében is több tízezren küldtek be hibajelentéseket.

Ugyan a Spotify és a Discord sem árult el részleteket, de a The Verge szerint a Google Cloud egy hibája lehetett a ludas. A Google Cloud állapotjelzője említi, hogy hiba lépett fel a Traffic Director komponens legutóbbi frissítésében, amit a Discord és a Spotify is használ. Miután a frissítést legyalulták, és visszaállították az előző kiadást, a két érintett szolgáltatás is helyreállt. Tavaly novemberben egyébként történt már ilyen, akkor szintén a Google Cloud hibája döntötte ki a sorból a Spotify-t, a Discordot, a Snapchatet és az Etsy-t is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.