Szerző: Koi Tamás

2022. március 3. 10:10

Montenegróban is nevet vált a Telenor

A régió összes korábbi Telenor-érdekeltsége márkanevet vált márciusban, a PPF Csoport tulajdonában lévő, Yettel néven tovább működő magyar, bolgár és szerb leányvállalatok után most a 4iG által tavaly ősszel felvásárolt Telenor Podgorica (Montenegro) is új nevet kap.

Márkanevet vált a 4iG csoport tulajdonába tartozó Telenor Montenegro, amely új logóval és ONE márkanévvel folytatja működését a montenegrói mobilpiacon - jelentette be csütörtök reggel a társaság. A márkanévváltásra nem a társaság tavaly decemberi tulajdonváltása miatt került sor, hanem mert a norvég Telenor a podgoricai székhellyel működő mobilszolgáltató 2018-as értékesítésekor egyszeri hosszabbítást követően végül 2022. március végéig járult hozzá a márkanév használatához.

A brandváltás részeként montenegrói társaság neve ONE Crna Gora DOO-ra változik, és a telefonokon található operátor logó is ONE-ra vált március végétől.

A mobilszolgáltatót tavaly decemberben vásárolta meg a PPF csoporttól a 4iG Nyrt., annak a növekedési stratégiának a részeként, mely a magyarországi és nyugat-balkáni távközlési szektorban korábban több akvizíciót is eredményezett. Az új brand nem teljesen ismeretlen a 4iG számára, a cég egyik albán akvizíciós célpontja ugyanis szintén a ONE márkanevet viseli - a ONE Telecommunications felvásárlási szándékát december végén jelentették be a felek.

one_logo_

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az új márkanévvel kapcsolatos döntést a 4iG már az akvizíció lezárását megelőzően meghozta, amelyet megelőzően Montenegróban, illetve nyugat-balkáni országokban fókuszcsoportos kutatásokkal vizsgálta az ügyfélvisszajelzéseket, és a lehetséges új márkaneveket. 

A Telenor Podgorica a montenegrói piac vezető szolgáltatója, a 413 ezer előfizetővel, 436 bázisállomással rendelkező vállalat a 4iG távközlési portfólióját erősíti majd. A tranzakció a szükséges versenyjogi eljárás eredményétől függően év végéig zárulhat. A Telenor Montenegro árbevételét tekintve is piacvezető az országban:  2020-ban a céghez 44 millió eurónyi bevétel folyt be. A podgoricai központtal működő társaság főbb bevételeit a lakossági és az üzleti előfizetők biztosítják (67%) - derül ki a beszámolóból.

A társaság közleménye arról nem tesz említést, hogy a ONE márkanevet csak a montenegrói (és a fent említett albán) piacon kívánja-e használni, netán a Yettelhez hasonlóan később régiós márkát csinál belőle.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról