:

Szerző: Koi Tamás

2021. december 27. 12:17

Beveszi Albániát a 4iG

Megállapodást kötött az albán ONE Telecommunications mobilszolgáltató felvásárlásáról a 4iG - a karácsonyi ünnepek előtt kötött üzlet révén a cégnek tovább nőhet a befolyása az egyik meghatározó balkáni piacon.

Az ALBTelecom után a ONE Telecommunications nevű albán távközlési céget is bezsebelheti a 4iG Nyrt., ezzel a kormányközeli tőkepiaci társaság tovább növelheti befolyását a balkáni régióban. 

A ONE az albán mobilpiac leggyorsabban növekvő mobilszolgáltatója, mely 632 saját, 5G szolgáltatásra felkészített adótoronnyal rendelkezik, amellyel a teljes lakosság 98,5 százalékát eléri. A szolgáltatások és a brand újragondolásának köszönhetően az 420 munkavállalót foglalkoztató ONE, az elmúlt időszakban jelentősen növelte piaci részesedését, amely 2021 harmadik negyedévében 41 százalék volt az előfizetők között.

one_telecom_albania

A társaság jelenleg mintegy 1,36 millió előfizetővel rendelkezik, árbevétele 2020-ban 68,1 millió euró, a társaság EBITDA-ja pedig 20,8 millió euró volt.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A 4iG december elején jelentette be, hogy többséget (80,27%) szerez Albánia legnagyobb részben állami tulajdonú vezetékes és mobilszolgáltatásokat nyújtó távközlési vállalatában, az ALBtelecomban. Amennyiben a hatóságok hozzájárulnak a ONE Telecommunications felvásárlásához is, úgy a 4iG csoport lesz Albánia legnagyobb szereplője a távközlési szektorban.

A mobilpiaci fókuszú ONE, illetve a vezetékes és mobilszolgáltatásokat nyújtó ALBtelecom portfoliója az új tulajdonos várakozásai szerint erős szinergiák kialakítására teremthet lehetőséget. A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet az albán hatósági eljárásokat követően zárulhat.

A 4iG-nak nem ez az első mobilpiaci akvizíciója a térségben: a cég még a nyáron  bejelentkezett a PPF Csoport kezében lévő Telenor Montenegróért, ez utóbbi akvizíciós folyamat szintén karácsony előtt zárult le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.