:

Szerző: Koi Tamás

2022. január 27. 09:15

Yettel néven folytatja a Telenor

Tavasszal megváltoztatja nevét a magyar piac egyik legrégebbi mobilszolgáltatója, a cseh PPF befektetői csoport tulajdonában lévő Telenor Magyarország. Az új márkát, a Yettel-t Magyarország mellett Szerbiában és Bulgáriában vezeti be a cég.

Márciustól új márka jelenik meg a magyar mobilpiacon, az előzetesen kiszivárgott információknak megfelelően ugyanis megválik közel 12 éve használt elsődleges márkanevétől a Telenor Magyarország. Az operátor ezt követően Yettel néven működik majd tovább Magyarország mellett Szerbiában és Bulgáriában is - a szolgáltató a névváltást csütörtök délelőtt jelenti be hivatalosan.

LEJÁRT A LICENC

A Telenor Magyarországot 2018 júliusában vásárolta meg a norvég távközlési multitól a tavaly márciusban balesetben elhunyt cseh milliárdos, Petr Kellner befektetői csoportja. A cseh partner az ügylet során egyszerre tett ajánlatot négy régiós távközlési érdekeltségre, melyek közül a legkisebbet, a Telenor Montenegrót 2021-ben eladta a magyar 4iG Nyrt-nek.

Az adás-vételi megállapodás alapján az új tulajdonos a tulajdonszerzéstől számított 33 hónapig használhatta a Telenor márkanevet az érintett piacokon - ez a határidő eredetileg tavaly márciusban járt volna le, ám a HWSW korábbi információi szerint a PPF és a márkatulajdonos norvég Telenor csoport újabb egy évvel meghosszabbította a névhasználati licenc hatályát annak lejárta előtt, további többéves opciós joggal. 

yettel3

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új névvel kapcsolatos végleges döntés tavaly év végén született meg Prágában, azt követően, hogy a cég az ilyenkor szokásos módokon, fókuszcsoportos kutatásokat végezve tesztelte a lehetséges új márkákat.

Ezek közt volt a Yettel mellett többek közt a Laa is, melyet a PPF csoport a HWSW megkeresésére 2020 augusztusában az egyik lehetséges utódmárkaként említett. Bár a magyar piacon több mint másfél évtizedig használt Pannon márkanév visszahozása még a magyar menedzsment egy része szerint is kézenfekvő választás lett volna, a HWSW úgy tudja, ez az elképzelés viszonylag hamar lekerült a napirendről.

ELREPÜL A PROPELLER IS

A PPF a kelet-európai távközlési piacon összesen öt országban van jelen, ebből kettőben - Csehországban és Szlovákiában - a spanyol Telefónica tulajdonában lévő O2 márkát licenceli (a márkahasználatra egészen 2036-ig van opciója a prágai székhelyű csoportnak), míg a magyar, a bolgár és a szerb piacokon a Telenor márkanevet használta, illetve használja.

A Telenor brandet az előző tulajdonos Szerbiában vezette be először a régióban, ahol a Mobi 63-at 2006 augusztusában vásárolta fel a Telenor csoport (érdekesség, hogy a norvégok ennél hamarabb, 2003-ban jutottak hozzá a Telenor Magyarországhoz, a 2010-es névváltást megelőzően pedig éppen 2006-ban vette át a magyar leányvállalat a norvég anyacég "kék propelleres" arculatát). 

A névváltással együtt értelemszerűen búcsúznak a Telenor márka korábbi arculati elemei is, így a fent említett kék színű logó is. A szolgáltató névváltása a meglévő szerződéses jogviszonyokra semmilyen hatással nem lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 04:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.