Szerző: Koi Tamás

2022. január 7. 13:39

Ütősnek ígérkezik az idei OnePlus-csúcsmodell

A OnePlus a Consumer Electronics Show kezdete óta folyamatosan csepegteti az információkat a legújabb csúcskategóriás készülékéről, a OnePlus 10 Próról - ez alapján a rövidesen érkező Samsung Galaxy S22, illetve az aktuális csúcs-iPhone ismét méltó kihívót kaphat.

Szokatlan formáját választotta a termékbejelentésnek idei csúcskészülékét illetően a OnePlus - a pár napon belül a boltokba kerülő OnePlus 10 Pro dizájnját és technológiai részleteit több lépésben adagolta a 2022-es CES kapcsán újdonságokra vágyó nagyközönség számára. A készülék véglegesnek tűnő képességei lényegében egy az egyben a korábban kiszivárgott pletykákat erősítik, éppen ezért sem különösebben meglepő, hogy a OnePlus 10 Pro ezúttal is erős kihívója lehet az aktuális Samsung és Apple csúcsmodelleknek.

Az újdonság elsők közt kaphatja meg a Qualcomm vadonatúj csúcs-rendszerprocesszorát, a korábbi számozási gyakorlattal szakító Snapdragon 8 Gen 1-et. Hogy a rendszerchipet mekkora rendszermemória és háttértár támogatja majd meg, az egyelőre nem világos, de a korábbi spekulációk és az eddigi gyakorlat alapján arra lehet számítani, hogy 12 GB-nyi rendszermemóriával, illetve 128 GB-tól 512 GB-ig terjedő háttértárral szerelik majd az újdonságokat.

oneplus10_pro

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Utóbbi kiépítésre vélhetően a OnePlus 10 Prónál is megjelenő új RAW fényképrögzítési mód, a RAW Plus miatt (is) lehet szükség, mely leginkább az Apple által használt ProRAW-hoz hasonlóan összemossa a hagyományos és a RAW képalkotás határait, jelentős fájlméretű képeket eredményezve.

Az új OnePlus csúcsmodell kamerarendszerét idén is a Hasselblad neve fémjelzi, azaz egy 48 megapixeles főkamera, egy 50 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 8 megapixeles, háromszoros optikai zoommal ellátott telefotó-kamera felelős majd a fotók és videók rögzítéséért. Újdonság, hogy a nagylátószögű kamera immár akár 150 fokos látószögben is képes rögzíteni, a szelfikamera felbontása pedig a duplájára, 32 megapixelre nőtt.

A OnePlus 10 Pro a fentiek mellett 120 Hz-es kijelzőt, 50 wattos vezeték nélküli és legfeljebb 80 wattot vezetékes töltést ígér, illetve természetesen már 5G-s csatlakozási képességgel is rendelkezik majd. A készülékre az Android 12-re épülő Oxygen OS 12 kerül gyárilag, a mobilt elsőként Kínában lehet majd megvásárolni jövő keddtől, a globális bevezetés az év későbbi időszakában várható.

a címlapról