Szerző: Koi Tamás

2022. január 7. 13:39

Ütősnek ígérkezik az idei OnePlus-csúcsmodell

A OnePlus a Consumer Electronics Show kezdete óta folyamatosan csepegteti az információkat a legújabb csúcskategóriás készülékéről, a OnePlus 10 Próról - ez alapján a rövidesen érkező Samsung Galaxy S22, illetve az aktuális csúcs-iPhone ismét méltó kihívót kaphat.

Szokatlan formáját választotta a termékbejelentésnek idei csúcskészülékét illetően a OnePlus - a pár napon belül a boltokba kerülő OnePlus 10 Pro dizájnját és technológiai részleteit több lépésben adagolta a 2022-es CES kapcsán újdonságokra vágyó nagyközönség számára. A készülék véglegesnek tűnő képességei lényegében egy az egyben a korábban kiszivárgott pletykákat erősítik, éppen ezért sem különösebben meglepő, hogy a OnePlus 10 Pro ezúttal is erős kihívója lehet az aktuális Samsung és Apple csúcsmodelleknek.

Az újdonság elsők közt kaphatja meg a Qualcomm vadonatúj csúcs-rendszerprocesszorát, a korábbi számozási gyakorlattal szakító Snapdragon 8 Gen 1-et. Hogy a rendszerchipet mekkora rendszermemória és háttértár támogatja majd meg, az egyelőre nem világos, de a korábbi spekulációk és az eddigi gyakorlat alapján arra lehet számítani, hogy 12 GB-nyi rendszermemóriával, illetve 128 GB-tól 512 GB-ig terjedő háttértárral szerelik majd az újdonságokat.

oneplus10_pro

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Utóbbi kiépítésre vélhetően a OnePlus 10 Prónál is megjelenő új RAW fényképrögzítési mód, a RAW Plus miatt (is) lehet szükség, mely leginkább az Apple által használt ProRAW-hoz hasonlóan összemossa a hagyományos és a RAW képalkotás határait, jelentős fájlméretű képeket eredményezve.

Az új OnePlus csúcsmodell kamerarendszerét idén is a Hasselblad neve fémjelzi, azaz egy 48 megapixeles főkamera, egy 50 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 8 megapixeles, háromszoros optikai zoommal ellátott telefotó-kamera felelős majd a fotók és videók rögzítéséért. Újdonság, hogy a nagylátószögű kamera immár akár 150 fokos látószögben is képes rögzíteni, a szelfikamera felbontása pedig a duplájára, 32 megapixelre nőtt.

A OnePlus 10 Pro a fentiek mellett 120 Hz-es kijelzőt, 50 wattos vezeték nélküli és legfeljebb 80 wattot vezetékes töltést ígér, illetve természetesen már 5G-s csatlakozási képességgel is rendelkezik majd. A készülékre az Android 12-re épülő Oxygen OS 12 kerül gyárilag, a mobilt elsőként Kínában lehet majd megvásárolni jövő keddtől, a globális bevezetés az év későbbi időszakában várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról