Szerző: Hlács Ferenc

2020. december 23. 07:58

Jövő év elején érkezik a OnePlus első okosórája

Még sok a kérdőjel a cég viselhető eszköze kapcsán a 2021 eleji rajt azonban már hivatalos.

HIRDETÉS

Már a küszöbön van a OnePlus első okosórája: az okostelefon-gyártó vezérigazgatója Pete Lau hivatalosan is megerősítette, a vállalat már nagyban dolgozik a viselhető készüléken, amely "jövő év elején" kerülhet piacra - noha ennél pontosabb megjelenési dátumot az igazgató egyelőre nem közölt. Az okosóra jó eséllyel a cég új csúcstelefonjával, a OnePlus 9-cel párhuzamosan lát majd napvilágot, amelynek bemutatóját korábbi értesülések szerint márciusra tervezi a cég.

Noha egyelőre nem kerültek nyilvánosságra képek a várható dizájnról, a 9to5Google szerint kerek kijelzős okosórára számíthatunk - ennél többet azonban nem tudni az eszközről, még azt sem, hogy milyen operációs rendszert futtat majd. A választott platform kapcsán egyébként a közelmúltban ellentmondásos jelentések láttak napvilágot: bár néhány napja Lau annyit közölt, hogy a OnePlus a Google-lel dolgozik a keresőóriás okosórás platformja, a Wear OS csiszolásán, azt ugyanakkor nem árulta el, hogy utóbbi rendszer fut-e majd a 2021-ben debütáló készüléken.

oneplusnord

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A OnePlus egyébként egész pontosan a Wear OS, illetve az androidos telefonok és tévék együttműködésének javításán dolgozik a Google-lel, hogy jobb átjárhatóságot biztosítson az eszközök között - ennek megfelelően tehát nem csak a saját óra fejlesztése motiválhatja a céget a közös munkára a keresőóriással, de a már piacon lévő Wear OS-es eszközök gördülékenyebb együttműködésének biztosítása is a cég telefonjaival. Elképzelhető, hogy épp amiatt, mert a gyártó még szükségét látja a Wear OS tatarozásának, első körben inkább saját platform alkalmazása mellett dönt első okosóráján.

A cég nem most barátkozik először egy hasonló termék piacra dobásának gondolatával, mint azt jó négy évvel ezelőtt a OnePlus társalapítója Carl Pei elárulta, a csapat már 2015-ben is elkezdett tervezni egy okosórát, végül azonban elkaszálta a kezdeményezést, hogy telefonjaira fókuszálhasson.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 17:27

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.