Szerző: Asztalos Olivér

2021. november 23. 11:41

Tovább bővült a GPU-k piaca

Ismét növekedtek a GPU-s eladások, melynek hála már összesen 101 millió darab különféle terméket értékesítettek a gyártók.

HIRDETÉS

A JPR a következő nagyjából 3 évre stagnálás körüli állapottal számol, számszerűen ugyanis évi átlagosan 1,1 százalékos mérséklődés jöhet a piacon. Ezzel együtt 2025 végére a személyi számítógépek 31 százalékában lehet valamilyen diszkrét GPU.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A tovább bővülő piacból az Nvidia tudott profitálni, amely egyes videokártyáinak hála 3 százalékponttal növelte részesedését az AMD-vel szemben. Ennek köszönhetően a GeForce-okat kínáló cég utcahosszal vezet konkurense előtt, hisz míg az Nvidia 83, addig az AMD csupán 17 százalékos szelettel rendelkezik a PC-s videókártyák piacán.

amd_nv

A komplett GPU-s piacot nézve is az Nvidia húzta be a negyedévet, hisz az integrált megoldásokat is beleszámítva 8 százalékkal növelte a leszállított darabszámot a tervezőcég. Eközben az Intel eladásai 25,6 százalékkal mérséklődtek, de az AMD sem lehet elégedett a neve mellett jegyzett 11,4 százalékos csökkenéssel.

A JPR megjegyezi, hogy a videókártyák árai továbbra is nagyon magasan vannak, az ellátás ugyanis még mindig erősen limitált. Ahogy pár hete már beszámoltunk, mindössze néhány hét leforgása alatt átlagosan 16-18 százalékponttal drágultak az AMD és az Nvidia különféle videókártyái. Ezzel az AMD termékei már 101, az Nvidiáé pedig 88 százalékkal vannak az ajánlott kiskereskedelmi ár felett. A kutatás szerint a helyzet még nagyjából egy évig nem változhat számottevően, habár a 2022-es év hozhat meglepetéseket - állítja a cég alapítója, Jon Peddie.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 06:07

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.