Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 29. 11:31

Elindult a Windows 11-es frissítés második hulláma

A Microsoft tegnapi bejelentése szerint még több Windows 10-es gépen érhető el a Windows 11-es frissítés lehetősége.

A redmondi szoftvercég bejegyzése szerint egy gépi tanulásos modelleknek hála viszonylag gyorsan tudják bővíteni a frissítésre biztosan alkalmas Windows 10-es rendszerek listáját. A vállalat emellett kifejezetten javasolja a Windows 11 telepítését, amely nem csak funkciókban, de a biztonság tekintetében is többet nyújt elődjénél. A Microsofot ígérete szerint folyamatosan tréningelik a modellt, amellyel a korábbiaknál simább lehet az upgrade.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Windows 11 október eleji bemutatójakor a vállalat közölte, hogy első körben csak a Redmondban már alaposan letesztelt rendszerek lesznek frissíthetőek, más kompatibilis PC-kre majd csak hetek vagy hónapok múlva, legkésőbb valamikor 2022 közepén kopogtathat be a Windows 11. A Microsoft óvatossága egyébként érhető, hisz anno a Windows 10 megjelenésekor is bőven akadtak kisebb problémák a frissítéssel, illetve az elmúlt években érkezett egyes tavaszi és őszi alverziók is okoztak kellemetlenségeket a felhasználóknak.

w11

Amennyiben az upgrade már elérhető, azt a Windows 10 idővel jelezni fogja. A frissítés lehetősége manuálisan is ellenőrizhető, amelyre a már jól ismert Windows Update felületén van lehetőség. Az újabb Windows telepítésével azonban most sem érdemes kapkodni. Célszerű megvárni, hogy a fejlesztők javítsák az éles terepen esetlegesen kibukó gyerekbetegségeket, illetve azt, hogy a beharangozott összes fontos újítás elérhetővé váljon.

Utóbbira sajnos jó példa az AMD Ryzeneket érintő bug, amely miatt a processzorok harmadszintű gyorsítótárának késleltetése a gyári érték nagyjából háromszorosára ugrott. Ráadásul ezzel párhuzamosan a sávszélesség a töredékére csökkent: olvasásnál nagyjából ötödére, írásnál közel tizenkettedére zuhant az érték, amely bizonyos alkalmazások futtatását lassította. A hibát végül a Microsoft és az AMD egy-egy frissítéssel javította a hét elején.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról