Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 27. 11:28

Már körvonalazódik a Windows 11 SE

2022-ben jelenhet meg a Windows 11 intézményi és bizonyos üzleti felhasználókat célzó kiadása.

HIRDETÉS

A Windows 11 SE-vel a szerényebb hardveres képességekkel rendelkező, olcsóbb PC-ket célozhatja majd a Microsoft. Amennyiben a pletykák igazak, a redmondi cég egy kifejezetten kedvező árú Surface laptoppal együtt dobja majd piacra az operációs rendszer SE verzióját, konkurenciát állítva az amerikai oktatási piacon rendkívül népszerű Chrome OS-nek, illetve az arra építő Chromebookoknak.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A véglegesítés alatt álló operációs rendszerről egyelőre nem lehet minden részletet tudni. A Tom's Hardware cikke szerint a Windows 11 SE nélkülözi a News and Interests widgeteket, illetve a Your Phone integrációs sem fog működni. Ezzel párhuzamosan a Microsoft Store alapértelmezetten tiltva lesz, hogy a PC-kre nehezebben lehessen telepíteni nem kívánatos alkalmazásokat.

w11

Üdvözlendő, hogy a rendszer teljes Win32 támogatással érkezik, vagyis nem csak a UWP-s alkalmazások futtatására lesz lehetőség. Ez bizonyos környezetekben előnyt jelenthet a Chromebookokkal szemben, amelyeken kizárólag a webes és androidos appokat lehet futtatni. Fontos részlet, hogy a Windows 11 SE nem a Windows 11 Education Editiont váltja. Utóbbi a közelmúltban megjelent rendszer Pro verziójára épít, ezzel pedig a szoftver jóformán összes funkcióját kínálja.

A Windows 11 SE elsősorban a Chrome OS-nek jelenthet majd versenytársat, az oktatási piacon. A Chrome OS nem egy általánosan népszerű operációs rendszer, van azonban egy speciális réspiac, ahol a szoftverre építő Chromebookok tarolnak: az Egyesült Államok általános- és középiskoláiban. Ezek az intézmények az elmúlt években nagy ütemben vezették be a Chrome OS-t, a Chromebookokat, a Google-féle felügyeleti rendszert, a G Suite-et és a Classroomot, hála a PC-k rendkívül kedvező árának.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 17:32

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.